Single: Thomas Azier - Pelechian

2 september 2022, 09:00 | Jeroen

Thomas Azier releast zijn nieuwe single Pelechian, een primeur van zijn aankomende album dat begin 2023 zal verschijnen. Na zijn veelgeprezen albums Hylas, Rouge(beiden bekroond met een Edison Pop), Stray en Love Disorderly, vestigde Azier zich als een frisse en vitale stem in de Nederlandse popmuziek. De imposante discografie van zijn 10-jarige carrière komt samen in Pelechian, een poplied van 2 minuut 30, geïnspireerd door de zangers van Het Franse Chanson en Duitse bands als Can.

Thomas: Dit nummer is geïnspireerd door de Armeense filmmaker Pelechian wiens fascinerende werk ik de laatste jaren dicht bij mij draag. Met name zijn film ‘Life’ is een bron van inspiratie omdat je de krachtige beat van het leven kunt horen. Ik schreef dit naar hem vernoemde lied, over de uitdagende taak om schoonheid te vinden in het alledaagse. Over het kijken naar iemand van wie je houdt, in een willekeurige situatie terwijl die de schoonheid van zichzelf niet doorheeft.

Het werken met muzikanten met een jazz en experimentele achtergrond moedigen mij aan om te experimenteren met mijn stem door deze in verschillende identiteiten te veranderen. Dit geeft mij een opwindend scala aan mogelijkheden.

Hij speelde afgelopen jaren meer dan 500 concerten op o.a. festivals als Lowlands, Best Kept Secret, Eurockéennes & Montreal Jazz. Zijn nieuwe band kun je live zien tijdens een Europese tour die in oktober van start gaat:

26 Oktober – De Oosterpoort, Groningen, NL
27 Oktober – TivoliVredenburg, Utrecht, NL
28 Oktober – Melkweg, Amsterdam, NL
30 Oktober – 013, Tilburg, NL
02 November – Metropool, Hengelo, NL
03 November – De Roma, Antwerp, BE
14 November – Pointe Éphémère, Paris, FR
17 November – Urban Spree, Berlin, DE

Thomas Azier (1987) is een Nederlandse componist, producer, zanger en performer geboren in Leiderdorp en deels opgegroeid in Friesland. Na het wonen en werken in diverse Europese steden is hij na meer dan 10 jaar neergestreken in Parijs. Vanuit deze stad bouwt Thomas zijn project uit binnen Europa. Op elke plaats waar het leven hem brengt, absorbeert hij invloeden uit zijn directe omgeving, om deze vervolgens vanuit zijn eigen visie te kanaliseren in een steeds specifieker, unieker en persoonlijker wordend muzikaal palet. De albums ‘Hylas’ en ‘Rouge’ zijn verfstreken op een groter schilderij. Zijn laatste werken ‘Love Disorderly’ en ‘A Collection Of Broken Ideas’ zijn een indicatie van de grootte van dit kunstwerk. Een Europese tournee dit najaar is het startschot van een serie single releases in aanloop naar een nieuw album dat in 2023 zal verschijnen.



Share |

Gerelateerde artikelen