EP: Bye Beneco - Leaving All the Time

1 november 2022, 13:38 | Jeroen

De Zuid-Afrikaanse dream-pop band Bye Beneco is inmiddels verhuist van Kaapstad naar Berlijn om vanuit daar Europa te veroveren. De komst op Europese bodem is ingeluid met de nieuwe 8-track EP Leaving All the Time.

De EP bevat alle eerdere succes singles van de laatste 2 jaar én de nieuwe single ‘Blue Collar Cowboy’. Ook met deze release laat Bye Beneco opnieuw hun veelzijdigheid zien: de band grijpt terug naar de jaren 80 met een nieuwe sound. De band tekende recent bij Apple’s Platoon in Londen, Pop Up Records in Hamburg en NO MILK TODAY in Amsterdam.

Over de band

Het kleurrijke trio uit Kaapstad wordt geleid door de imposante frontvrouw Lenny-Dee Doucha en is al geruime tijd bezig aan een opmars in de internationale indie-scene. Deze zomer is het pas getrouwde koppel Lenny-Dee Doucha en Bergen Nielson voor goed naar Berlijn verhuist. Ze hebben al meerdere Europese tours op hun naam staan met als hoogtepunten de twee shows op het grote Primavera Festival te Barcelona. In NL verschenen ze al op NPO KXRadio, Live Guide Magazine en ontvingen ze een lovende recensie van 3voor12 naar aanleiding van hun show op Surf & Turf Festival 2018. Dat de band sterk is met video clips bewezen ze eerder met o.a. Jungle Drums, Ghetto Disko, I’m Not The One en It’s Not True Love.

De eerdere singles Daddy’s Gone, Even Now, Devl Eyes, Red Dress, It’s Not True Love, I’m Not The One & Baby I’m Gold verschenen in meer dan 25 landen in de Apple Music ‘Best of the Week’ & Spotify ‘New Music Friday’ en oogstte veel media aandacht waaronder een video premiere op het prestigieuze Kaltblut Magazine in Berlijn en een #2 notering in de wereldwijde Indie Shuffle Charts. Eerder gooide de band hoge ogen met de EP Ghetto Disko (2017) en het debut album Space Elephant (2014). Deze laatste werd genomineerd voor de South African Music Awards in de categorie Best Alternative Album.



Share |

Gerelateerde artikelen