Concert: Layers of the Earth van Maarten Vos & MAOTIK, ft. Joep Beving

27 februari 2023, 20:27 | Jeroen

Woensdag 19 april, 19.00 & 21.30 uur in Koninklijk Theater Carré: Layers of the Earth, een visueel concert van Maarten Vos & MAOTIK, ft. pianist Joep Beving. Maak een reis naar de kern van onze wonderlijke planeet. Tickets voor Layers of the Earth zijn nu te koop via de website.

Componist, cellist en elektronisch muzikant Maarten Vos en videokunstenaar MAOTIK nemen je met Layers of the Earth mee naar de oerkrachten die onze planeet verhult. Tijdens het audiovisuele concert worden door meeslepende livemuziek en projecties op de pistevloer van Carré de verschillende lagen van de aarde tot leven gebracht, van het aardoppervlak tot de binnenste kern. In vier aktes komen fysieke fenomenen zoals wind, water, aardverschuivingen, magma en magnetisme aan bod. Joep Beving zal de voorstelling voorzien van zijn onnavolgbare pianospel.

Layers of the Earth is een Carréproductie en wordt mede mogelijk gemaakt het Carré Fonds.

Maarten Vos is een Nederlandse cellist, componist en producer, gevestigd in Berlijn. Tijdens zijn muzikale ontwikkeling verkende Vos naast traditionele klassieke muziek ook minimalistische, hedendaagse en experimentele muziek. Hij creëert modern klassieke, ambient en elektronische muziek, waarbij hij traditionele instrumentatie transformeert in nieuwerwetse geluiden. Vos speelde onder meer op en in Le Guess Who?, MUTEK, Sonár, Rewire, Paris Philharmonie, Contact Tokyo, Funkhaus Berlin, Amsterdam Dance Event, Cryptic Glasgow en Lowlands. Hij was artist in Residence bij Gaudeamus in Utrecht, MONOM/ Funkhaus in Berlijn en Theater de Chaillot in Parijs.

MAOTIK (Mathieu Le Sourd) is een Franse digitale kunstenaar die zich richt op het creëren van meeslepende omgevingen, interactieve installaties, digitale architecturale sculpturen en audiovisuele uitvoeringen die spelen op het snijvlak van kunst, wetenschap en technologie. De afgelopen jaren werd zijn werk gepresenteerd op internationale festivals en instituten zoals Mutek, Sonar, Oi Futuro in Rio, Art Basel, Frieze London, FIAC Paris, Signal Festival in Praag, het British Film Institute in Londen, Miraikan Science Museum in Tokio, B39 in Seoul en Funkhaus in Berlijn.

Joep Beving bracht in 2015 in eigen beheer zijn debuutalbum Solipsism uit. Naar eigen zeggen ‘eenvoudige muziek voor complexe emoties’. Zijn tweede album Prehension, uitgebracht door toplabel Deutsche Grammophon, maakte Joep vijf jaar geleden tot de meest beluisterde levende pianist ter wereld. In 2018 volgde Conatus en in 2019 HENOSIS, waarop hij nieuwe muzikale werelden verkende door orkestrale en elektronische klanken toe te voegen aan zijn pianospel.Share |

Gerelateerde artikelen