Single: Chris Stapleton - White Horse

3 augustus 2023, 09:27 | Jeroen

In Amerika kan Chris Stapleton, zeker sinds hij begin dit jaar het volkslied mocht zingen in de pauze van de Super Bowl-finale, allang niet meer anoniem naar Starbucks. Maar ook hier bouwt de artiest, die je met het hokje americana zwaar tekort doet, gestaag aan zijn sterrenstatus. Vooral dankzij de hits ‘You Should Probably Leave’ en de soulvolle powerballad ‘Cold’, afkomstig van zijn laatste album ‘Starting Over’ uit 2020.

In afwachting van zijn nieuwe album ‘Higher’, dat op 10 november uitkomt, trakteerde Stapleton ons afgelopen week op een eerste nieuwe single: ‘White Horse’, een uptempo country en bluesrock song die hij schreef met Dan Wilson. Zoals we van hem gewend zijn, legt hij zijn hele ziel en zaligheid in de zangpartijen en songteksten.

De uit Kentucky afkomstige singer/songwriter en producer is niet alleen begenadigd liedjesschrijver voor zichzelf. Hij werkte samen met Justin Timberlake (hun coproductie ‘Say Something’ bereikte hier de Top 10) Ed Sheeran, Pink en Sheryl Crowe. Ook ‘If it hadn’t been for love’, bonustrack op Adele’s album ’21’ komt uit zijn koker.
Stapleton is inmiddels begonnen aan zijn Amerikaanse tournee.



Share |

Gerelateerde artikelen