Nieuw album: De Jeugd van Tegenwoordig - Moderne Manieren

11 augustus 2023, 11:06 | Jeroen

De Jeugd van Tegenwoordig heeft na vijf jaar een nieuw album uitgebracht: Moderne Manieren. Dit najaar begint de band aan hun vrijwel uitverkochte tour door Nederland en België. Volgende week staat De Jeugd voor de zevende keer op Lowlands Festival.

De Jeugd van Tegenwoordig over Moderne Manieren: “Kosmische stromingen ontwaakten de Jeugd uit een cybernetische winterslaap en brachten hen eens te meer samen om het collectieve gevoelsleven van de Nederlander op diens grondvesting te doen schudden.”

Beeld: © Nick Helderman

Moderne Manieren is het achtste album van De Jeugd. In mei verscheen de eerste single, Ze is pas net begonnen (leerstage / werkstage), gevolgd door Goed Nieuws en Dat Mag Niet. Ze is pas net begonnen (leerstage / werkstage) was de eerste solotrack van De Jeugd in vijf jaar: in 2018 verscheen hun laatste (dubbel)album Luek = Anders. Met zangeres Maan bracht De Jeugd vorig jaar de single Naar de Maan uit.

Op zondag 20 augustus staat De Jeugd van Tegenwoordig voor de zevende keer op Lowlands Festival. Daar spelen ze hun eerste show na de release van Moderne Manieren. In het najaar tourt De Jeugd met hun Moderne Manieren Tour door Nederland en België. De tour is nagenoeg uitverkocht, er zijn alleen nog tickets verkrijgbaar voor RTM Stage in Rotterdam Ahoy en De Oosterpoort in Groningen.

Moderne Manieren verschijnt digitaal, op vinyl, cd en cassette.



Share |

Gerelateerde artikelen