Video: Lenny Kravitz - TK421

23 oktober 2023, 19:15 | Jeroen

Lenny Kravitz keert terug met een gloednieuwe single en videoclip met de titel “TK421”. Hier te beluisteren en hier te bekijken, geregisseerd door de veelgeprezen videoregisseur Tanu Muino.

Het is de voorloper op zijn 12e volledige studio album, de eerste release in vijf jaar, en zijn allereerste dubbel LP, Blue Electric Light, die op 15 maart 2024 zal verschijnen (Roxie Records/BMG).

Kravitz pakt meteen goed uit met “TK421”. Uitzinnige funkgitaren, robotachtige analoge synths, een weezy talkbox, een dance floor beat, een vurige saxofoonsolo en een slimme knipoog naar zowel Boogie Nights als Star Wars maken dit uptempo rock-‘n-roll-avontuur compleet. De videoclip versterkt de free spirit van het nummer en je ziet Kravitz zoals je hem nog nooit hebt gezien.

Tijdloos. Explosief. Romantisch. Inspirerend. Hoe moet je Blue Electric Light, het 12e studioalbum van Lenny Kravitz, anders omschrijven? Kravitz schreef en nam het album op in zijn studio op de Bahama’s en zijn vakmanschap op het gebied van deep-soul rock ‘n roll is hier opnieuw bewezen. Als een meedogenloze creatieve kracht – muzikant, schrijver, producer, acteur, auteur, ontwerper – is hij nog altijd prominent aanwezig in muziek, kunst en cultuur. Blue Electric Light is een gepassioneerde verzameling songs die dit nog eens onderstreept en is de nieuwste toevoeging van een man wiens muziek – om nog maar te zwijgen van zijn unieke stijl – miljoenen mensen over de hele wereld blijft inspireren. Kravitz’ talenten als schrijver, producer en multi-instrumentalist klinken door op het album, omdat hij de meeste instrumenten zelf schreef en bespeelde, samen met zijn oude gitarist Craig Ross. Uiteindelijk heeft hij 12 songs gemaakt die zijn nalatenschap als genre doorbrekende pionier weerspiegelen, maar ook stevig verankerd zijn in de energie van de 21e eeuw.

De wereld van Blue Electric Light zal zich ontvouwen naarmate hij de komende periode steeds meer van het album zal onthullen.

OVER LENNY KRAVITZ

Lenny Kravitz wordt beschouwd als een van de meest vooraanstaande rockmuzikanten van deze tijd en heeft in zijn meer dan drie decennia durende muzikale carrière genre, stijl, ras en klasse weten te overstijgen. De songwriter, producer en multi-instrumentalist, die opgaat in de invloeden van soul, rock en funk uit de jaren zestig en zeventig, won vier Grammy® Awards op rij en vestigde het record voor de meeste overwinningen in de categorie “Best Male Rock Vocal Performance”. Naast zijn elf studioalbums, waarvan er wereldwijd 40 miljoen zijn verkocht, is Kravitz overgestapt naar film, waar hij optrad als Cinna in de kassuccessen The Hunger Games en The Hunger Games: Catching Fire. Kravitz is ook te zien in de veelgeprezen films Precious en The Butler. Zijn creatieve bedrijf Kravitz Design Inc. kan bogen op een indrukwekkend portfolio van opmerkelijke ondernemingen, waaronder hoteleigendommen, appartementenprojecten, privéwoningen en high-end legendarische merken zoals Rolex, Leica en Dom Perignon. In 2022 lanceerde hij zijn eigen ultra-premium sterke drankmerk, Nocheluna Sotol – een distillaat uit Chihuahua, Mexico afgeleid van de sotolplant. Hij werd in 2022 ook erkend door de CFDA met hun “Fashion Icon Award” voor zijn rol als niet alleen een van de meest gewaardeerde rockmuzikanten, maar ook een grote mode-influencer. Kravitz is ook de auteur van Flash, een boek met unieke rockfotografie.

Zijn recente memoires, Let Love Rule, belandde op de bestsellerslijst van The New York Times. Lenny bracht in 2018 zijn elfde volledige album Raise Vibration uit. Momenteel is hij merkambassadeur en het wereldwijde gezicht van YSL Beauty’s Y cologne. Eerder dit werd hij geselecteerd voor een begeerde plek op de Hollywood Walk of Fame.Share |

Gerelateerde artikelen