Nieuw album: Stringcaster - In With The New

25 februari 2024, 13:46 | Jeroen

Stringcaster maakt Americana-muziek; een muziekgenre met een mix van country, folk, bluegrass, blues en rock. Felle mondharmonica, hot-pickin’ resonatorgitaar worden afgewisseld met twangende 5- string banjo en met high-octane mandoline. Tussen dit alles door klinkt een pulserende ritmegitaar, bonkende contrabas en strakke drums. Meerstemmige zang maakt de muziek af en zo creëert Stringcaster een unieke en meeslepende sonische ervaring.

Stringcaster staat al jaren op podia in binnen- en buitenland. Van kleine festivals tot aan Festival Country de Mirande (Frankrijk) met 300.000 bezoekers. In 2015 werd de band zelfs door de CMA (Country Music Association, USA) uitgenodigd om op te komen treden bij het CMA Live Festival in Nashville, Tennessee. De bandleden hebben in het verleden samengewerkt met grote namen als Albert Lee, James Burton, Rocky Burnette, Paul Burlison en Jim Weider.

Nu is nieuwe album In With The New uit. Het album wordt gevierd met een optreden tijdens het festival Wild Rooster in de Zwarte Ruiter aan de Grote Markt in Den Haag.



Share |

Gerelateerde artikelen