Festival: Delft Fringe Festival

6 maart 2024, 08:44 | Jeroen

Het Delft Fringe Festival? vindt dit jaar plaats van 28 mei tot en met 9 juni. Het is de 13e keer dat het festival in Delft wordt georganiseerd. Uit 410 aanmeldingen zijn 28 makers geselecteerd die deze zomer te zien zijn op maar liefst 31 locaties in Delft. Cabaret, dans, familietheater, kleinkunst, muziek en alles ertussenin.

De makers zetten de historische stad 9 dagen op zijn theatrale kop. Dit jaar gaan maar liefst 14 podiumkunstenaars met hun voorstelling in première. Zij staan te springen om jullie te mogen verrassen, entertainen, ontroeren en aan het denken te zetten. Het festival biedt hen een plaats om op te treden en feedback te krijgen, van zowel publiek als professionals, waaronder impresariaten en scouts.

Campagnebeeld Delft Fringe Festival 2024. Fotograaf: Sjoerd Derine

Voorpret door heel Nederland

De thema’s die de podiumkunstenaars aankaarten komen voort vanuit fascinatie of een maatschappelijke noodzaak. Sommige voorstellingen zijn heel persoonlijk, andere bespreken een groter probleem. Zoals mentale gezondheid, greenwashing en genderidentiteit. Deze generatie makers wil het publiek een belangrijke boodschap, en soms zelfs een letterlijke call to action, meegeven. De kaartverkoop start op 20 april via de website. Tot die tijd is onder meer Mystha Mandersloot: de winnares van vorig jaar met haar voorstelling ABORTUSVERHALEN volop actief met try outs. Kortom: de aanloop naar dit festival is de voorpret voor alle 28 podiumkunstenaars.

Tijdens eerdere edities van het Delftse Fringe festival waren ook al te zien: Vlamousse (finalisten in het BNNVARA programma ‘Ik ga stuk’), Lisa Ostermann (Lubach side kick), Niek Wagenaar, Tappin-It Collective, Jasper Smit, Kirsten van Teijn, Matroesjka (Lisa Loeb), Kiki Schipper, Sanne Vleugels (De Prima Donna’s), Dion van Rijt, LUDIQUE, Jasper van Kuijk en De Gestampte Meisjes. Zie ook Prijswinnaars.

Delft Fringe Festival: de kickstarter van nieuwe artistieke carrières

In de afgelopen 14 jaar is het Delft Fringe Festival uitgegroeid tot één van de belangrijkste theaterfestivals voor nieuwe makers. Er is een publieksprijs (Delft Fringe Festival Award) te winnen, met flink veel media-aandacht tot gevolg. De festivalorganisatie biedt extra begeleiding in de artistieke carrière van de talenten. Grote kans dat je de makers van nu, volgend jaar in de grote zalen ziet.



Share |

Gerelateerde artikelen