Kunst tussen de kledingwinkels

Kunst

De expositie in de Haagse Bluf laat de gebundelde krachten zien van een boeiend duo. Fathel Neema, sinds twee jaar lid van Pulchri, is een gevestigde kracht in het Haagse kunstwereldje. Jaco Putker won de BAS Grafiekprijs in 2010.

> Lees verder

Expo: Pushwagner - Soft City

Kunst

Tot en met 26 mei 2013 is in Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam nog de expositie Soft City van Pushwagner te zien. De Noorse kunstenaar werkte sinds laat jaren ’60 aan een werk waarin hij een sombere blik op de toekomst laat zien.

> Lees verder

Opening Expositie DoMASSStications

Kunst

Na een succesvolle start tijdens de Nuit Blanche in Amsterdam heeft DoMASSStications twee weken in het Loyd Hotel haar kunsten mogen tonen. 12 augustus opent DoMASSStications goes The Hague haar deuren. Maar gaat DoMASSStications wel over kunst?

> Lees verder

Keep on Dreaming van Hans van Bentem

Kunst

Nog tot en met 11 november is in het Gemeentemuseum van Den Haag de voorstelling van Hans van Bentem Keep on Dreaming te zien. Een tentoonstelling waarin je wordt meegenomen in een droomwereld vol fantasierijke creaties.

> Lees verder

SWET City Take Over Tour

Kunst

Het Haags Graffiti Platform presenteert de SWET City Take Over Tour. Hierbij zal de Deense graffiti kunstenaar SWET een week lang op allerlei plekken door Den Haag zijn kleurrijke en wereldberoemde kunsten tonen.

> Lees verder

Drinken voor kunst en cultuur

Kunst

Vorige week vrijdag is het Halbe biertje in de schouwburg van Rotterdam gelanceerd. Halbe… Dat zijn toch gewoon halve liters? Niks nieuws aan. Maar niets is minder waar! Het is een bier gemaakt door kunstenaars om kunst te ondersteunen.

> Lees verder

Tentoonstelling: Grenzeloos

Kunst

Fan zijn we geworden van Raoul Deleo. Er hangt verschillend werk van hem dat je in eerste instantie aan diverse kunstenaars zou toekennen. Van een Moussiah en de originelen van het Gouden Boekje, Het Kerstfeest der Dieren, tot de dagelijkse illustratie van
That Damn Day.

> Lees verder

Steve McQueen in het Vondelpark

Kunst

Steve McQueen maker van de films, Hunger, die in 2008 in première tijdens het filmfestival in Cannes en Shame, welke in première ging tijdens het filmfestival in Venetië. Transformeert het nachtelijk beeld in Vondelpark.

> Lees verder

ZUBB's Best Of 2011 - Kunst

Kunst

De afgelopen jaren worden er steeds meer tentoonstellingen georganiseerd. Gevolg hiervan is dat de kwaliteit en diversiteit groter wordt. Het is niet altijd zo dat de grote museums ook de beste tentoonstellingen hebben.

> Lees verder

Nieuwe gallerie in Den Haag: Artill3ry

Kunst

In het centrum van Den Haag is sinds een tijdje een nieuwe gallerie geopend met de naam Artill3ry. Op het Spui tegenover de Asta is zowel de atelierruimte als de gallerie te vinden.

> Lees verder

Leap into the Void: TodaysArt Festival

Kunst

Alweer de zevende editie van het festival met de meest avontuurlijke ontwikkelingen uit de hedendaagse podium- en beeldende kunsten is komend weekend in Den Haag. Het festival vormt het centrum om tot een grote expo vol moderne kunst, dans, theater en muziek.

> Lees verder

Chinese Beelden aan het Lange Voorhout

Kunst

De mooiste bewaar ik voor het laatst! Het beeld van Cang Xin. Een zelfportret met aan de ene kant de schrijver Lu Xun en aan de andere de tao filosoof Zhuangzi. Mijn interpretatie is dat het hier om de gedachtengang van de kunstenaar gaat, hij hinkt op twee gedachten: de moderne manier van denken versus de traditionele.

> Lees verder