ZUBB tipt: Novastar in Maassilo

30 augustus 2014, 11:35 | Jeroen

Kwaliteit kost tijd. Precies vier jaar na Almost Bangor bracht Joost Zweegers alias Novastar dit jaar zijn vierde album uit. Zweegers strikte voor Inside Outside een serieuze grootheid: John Leckie, producer van The Bends van Radiohead, Showbiz en Origin of Symmetry van Muse, en iemand die Joosts liefde voor Britse pop, songs met grootse refreinen maar kleine emoties deelt en vast wist te leggen op een gloedvolle, bijna broeierige plaat.

Mede dankzij prachtsingle Closer To You behaalde het album de eerste plaats in België, verkocht zijn Benelux clubtour uit en volgde een bijzondere zomer met shows op o.a. Dranouter, Indian Summer Festival, in het sprookjesachtige Amsterdamse Bos en een uitverkocht Rivierenhof Openluchttheater. Reden te meer om dit najaar opnieuw de clubs in te gaan. Op dinsdag 16 december presenteren Motel Mozaique en Rotown Novastar in de Maassilo. De kaartverkoop voor dit concert is direct gestart. Tickets zijn verkrijgbaar via Rotown, Motel Mozaique en de Maassilo.

De eclectische indiepopband High Hi (Fleetwood Mac meets the Pixies) uit Leuven verzorgt de support. Begin dit jaar schopten ze het tot de finale van Humo’s Rock Rally waar jurylid Joost Zweegers hen oppikte.

Meer Motel Mozaique concerten:

De volgende concerten staan binnenkort gepland:
19 sep Bonnie ‘Prince’ Billy & The Cairo Gang, Noorse Kerk (uitverkocht)
31 okt Typhoon, Rotterdamse Schouwburg (i.s.m. Bird)
24 nov Lamb, Rotterdamse Schouwburg (i.s.m. Rotown)
07 dec Benjamin Clementine, LantarenVenster
12 dec Blaudzun, Rotterdamse Schouwburg (i.s.m. Rotown)
17 dec Novastar, Maassilo (i.s.m. Rotown)

Binnenkort worden meer concerten bekend gemaakt. Kijk voor meer informatie over de concerten op motelmozaique.nl/concerts.



Share |

Gerelateerde artikelen