Motel Mozaïque 2015: Fotoverslag vrijdagavond

13 april 2015, 22:42 | Jeroen

Vrijdag 10 april was het dan zover, de 15e editie van Motel Mozaïque en ZUBB was erbij, hieronder een impressie wat er zoal te zien was op verschillende locaties in hartje Rotterdam. Van tent, tot schouwburg, van de straat tot in de kerk. Niets lijkt ongewoon op Motel Mozaïque.

De vrijdag begon heerlijk, het weer was super en er was veel publiek aanwezig op het Schouwburgplein. Lekker relaxed met een drankje erbij genieten van de zon en de muziek. Na de opening door oprichter Harry Hamelink en daarna een voordracht van Wilfried de Jong over Rotterdam, begint het festival.

Das Ding

Een relaxed lounge muziekje klinkt over het Schouwburgplein, alsof alles ervoor was uitgezocht, het mooie weer, relaxte mensen en simpelweg puur genieten.


Maask

De beatboxer en stemkunstenaar vindt dat het publiek lang genoeg heeft gezeten. “Nu allemaal gaan staan en een stukje naar voren komen”, het publiek gehoorzaamd lachend, de stemming is geweldig goed. En na de dansinstructies van Maask kan het feest beginnen.


Mister en Mississippi

Van een geheel andere orde en we zijn ondertussen belandt in de Schouwburg en genieten we in de grote zaal van de stemmen van Maxime Barlag en Samgar Jacobs.
De band zet een prachtige show neer mede ondersteund door de geweldig lichtshow in de Schouwburg.


Kate Tempest

De Londense spraakwaterval staat in een overvolle tent, een stevige hiphop beat en een supersnelle rap. Kate Tempest lijkt zichtbaar te genieten en dat geldt ook voor het publiek.


DeWolff

Op het laatste moment een plekje gekregen op het festival door een afzegging. De heren van DeWolff hebben een vuige, ruige show in gedachten en weten dit goed tot uitvoer te brengen. Even, heel even lijkt het erop of het publiek het laat afweten echter langzamerhand stroomt de tent toch vol en de energieke set wordt door het aanwezige publiek zeer gewaardeerd.


The Districts

Op naar Rotown om de jongemannen van The Districts eens aan het werk te zien. Het is vreselijk warm in Rotown. En met het alsmaar toestromende publiek zal het niet snel koeler worden. Ondanks de warmte zet de band uit Amerika een strakke, snelle show neer. Stilstaan is de mannen onbekend, wat een energie!


Lees hier verder voor het Motel Mozaïque 2015: Fotoverslag – zaterdagmiddag



Share |

Gerelateerde artikelen