De Singles - Lowlandseditie

19 augustus 2015, 16:29 | Jeroen

We hadden nog wat nieuwe releases van de afgelopen week liggen die we niet in onze reguliere singles column hadden gebruikt en die bleken toevallig allemaal op de aankomende editie van Lowlands te staan. Gezien de voorpret voor het festival nu in volle gang is, gaan we die natuurlijk niet voor je achterhouden. Hier komen ze!

Tame Impala: Let It Happen

Samen met Kendrick Lamar is Tame Impala misschien wel de meest ‘urgente’ boeking van Lowlands. De laatste albums van beide artiesten zullen ongetwijfeld in veel eindejaars lijstjes voorkomen. En laat Tame Impala nu net een nieuwe video uitgebracht hebben bij ‘Let It Happen’, de openingstrack van die prachtige plaat Currents. De band rondom Australiër Kevin Parker speelt zondag van 20:40 – 21:50 in de Heineken.

Hot Chip: Started Right

De nerdy electro-rock van Hot Chip heeft zich al meerdere keren bewezen op Lowlands. De energieke frontman Alexis Taylor weet met zijn band bij elk publiek kortsluiting te forceren. Dat betekent dansen, springen en lachen. Met het laatste album Why Makes Sense hebben de Britten opnieuw sterk werk afgeleverd. ‘Started Right’ is alweer de derde singlerelease. Zaterdag mogen ze van 20:40 – 21:40 uur in de Heineken bewijzen dat ook dit nieuwe werk puik livemateriaal is. Wij zijn erbij!

The Chemical Brothers: Sometimes I Feel So Deserted

Na Hot Chip wordt het wel rennen geblazen naar de Alpha, want dan beginnen The Chemical Brothers aan hun afsluitende set. Bij de bekendmaking van deze Lowlandsact werd hier en daar wat lacherig gedaan over de boeking. De Britse broeders zouden toch niet meer relevant zijn? En toen kwam daar die ontzettende sterke plaat Born In The Echoes uit. Boom! Met knallers zoals ‘Go’, ‘Under Neon Lights’ en deze ‘Sometimes I Feel So Deserted’, dat sinds deze week ook een videoclip heeft. Dat wordt anderhalf uur beuken zaterdagavond van 21:30 – 23:00 uur in de Alpha.

Balthazar: Nightclub

Het aantal Belgische acts op Lowlands is dit jaar op één hand te tellen en dat is toch eigenlijk een schande`1 Gelukkig mag het fenomenale Balthazar haar briljante derde plaat komen vertolken. De single ‘Nightclub’ is alweer even uit, maar heeft nu ook een videoclip gekregen. Reden genoeg om deze band nog even aan te halen en te tippen voor Lowlands. Gaat dat zien! Aanstaande zaterdag van 16:55 – 17:55 uur in de Heineken.

BIRDY + RHODES: Let It All Go

Huh? Staat Birdy op Lowlands? Nee, maar Rhodes wel! Deze Britse songwriter is misschien wat aan de softe kant, maar hij weet zich wel te onderscheiden van de gemiddelde, aan een gitaar pulkende singer/songwriter. Denk aan melancholische pianoballads met een snufje electronica. Heerlijk voor de zondagochtend. Rhodes speelt dan namelijk van 11:50 tot 12:50 in de India. Dat wordt rustig wakker worden met een bakje koffie en Rhodes op de achtergrond.

Låpsley: Burn

In tegenstelling wat haar naam doet vermoeden, komt deze 18-jarige zangeres niet uit IJsland of een ander Scandinavisch oord, maar is ze van ‘ordinaire’ Britse afkomt. Haar soulvolle elektronische muziek, duidelijk geënt op de sound van landgenoot James Blake, was een van de verrassingen op Eurosonic Noorderslag. Ze heeft nog geen uitgebreid repertoire, maar komt voor Lowlands nog net op tijd met een nieuwe single. Luister naar ‘Burn’, opvolger van ‘Station’ en ‘Falling Short’ en laat je overtuigen om zaterdag van 19:45 tot 20:35 in de Charlie te vertoeven!

Dollkraut: Valium

Ook bij Dollkraut kan er verwarring ontstaan omtrent de herkomst van de artiest. Deze beste man komt niet uit de krochten van Berlijn gekropen, maar de wortels van deze Paul Pinkert liggen gewoon in de Hollandse klei. Dat hij een voorliefde voor Duitsland heeft mag echter blijken. Zijn muziek klinkt als een stevige variant van Kraftwerk. Denk aan blikkerige stemmen, een staccato ritme en wavy synthersizer geluidjes. ‘Valium’ is afkomstig van zijn debuut Schimanski’s Black Lullagies. Dat kan niet anders dan een interessant experiment worden. Zaterdag van 16:00 tot 16:45 in de X-Ray



Share |

Gerelateerde artikelen