Must Z's: Best Kept Secret 2017

15 juni 2017, 17:15 | Jeroen

Best Kept Secret beleeft dit weekend alweer de vijfde editie en wij zijn er uiteraard weer bij. De grote publiekstrekkers als Arcade Fire en Radiohead kent iedereen wel en daarvoor zal het veld van ONE vol staan. Ook heeft Best Kept Secret elk jaar weer minder bekende bands waar kennis mee gemaakt kan worden. En tenslotte wat persoonlijke favorieten in de Must Z’s lijst van BKS17.

Vrijdag

Begin op TWO met het eerste optreden van het festival Amber Arcades. De Utrechtse singer-songwriter en indiemuzikante Annelotte de Graaf heeft een lekkere surf sound waarmee je de dag heerlijk chill kan beginnen.

De electro band Metronomy begon nog zonder vocals, maar sinds Nights Out in 2008 zijn er vocals van oprichter Joseph Mount toegevoegd. Het geeft de band een breeder publiek en een groter palet om van te kiezen. Zeker voor festivals een fijne band met goede mix van chill en dansbare beats.

King Gizzard & The Lizard Wizard is op zich al een leuke freaky naam voor een band. Bij een optreden van de Australische psychedelic rock band kan je niet stilstaan. Je hoofd moet van links naar rechts, boven naar beneden. En tegen het eind van het optreden sta je met je ogen dicht weg te spacen. Veel plezier :-)

Zaterdag

Op ONE is The Amazons de opening van dag twee. Het (erg) jonge Engelse rock bandje uit Reading is uitgeroepen tot Sound of 2017 door de BBC en werd al eerder geroemd voor het energieke optreden op ESNS. Echt zo’n bandje om op Best Kept Secret te ontdekken dus.

Een uurtje later na je tweede kopje koffie of wie weet eerste biertje kan je op datzelfde ONE het bandje Circa Waves gaan kijken. Een fijn bandje bekend van het zomerse nummer T-shirt Weather. Het tweede album Different Creatures kwam begin dit jaar uit en werd enthousiast ontvangen.

Gelijk door naar TWO voor Cloud Nothings. Na het Engelse geweld zijn nu de Amerikaanse rockers aan de beurt. Het vijfde album Life Without Sound kwam dit jaar uit. Cloud Nothings maakt snelle rock vermengt met punk, die doet denken aan The Strokes, The Ramones en Nirvana. Wij zagen ze al een aantal keer de tent plat spelen, waaronder een optreden in de Rotown.

Terug naar ONE voor The Boxer Rebellion. Een oude bekende van ZUBB en ondertussen al een bekende naam in Nederland. We namen met de band onze eerste ZUBB sessions op in 2011 (zie onderstaand). We hebben de band door de jaren gevolgd en het blijft een heerlijke live band die je niet mag missen.

Wij gaan daarna genieten van het driehoekje George Ezra, Tomas Azier en Arcade Fire.

Zondag

Op de FIVE starten met Iguana Death Cult om er lekker in te komen, sla de koffie maar over! De garagerock band met frontman Jeroen Reek kan op deze vroege zondagmiddag weleens voor de eerste moshpit op Best Kept Secret zorgen.

Blijf nog even bij de FIVE hangen om Canshaker Pi mee te maken. De Amsterdamse garagerock band speelt muziek in de traditie van Pavement en Dinosaur JR. We zagen ze indrukwekkend sterk openen voor The Temper Trap vorig jaar en vorige maand op Sniester festival in Den Haag, niet missen!

Op ONE staat Strand of Oaks. De weg die songwriter en producer Timothy Showalter heeft afgelegd voor hij zijn project Strand of Oakes startte is bizar. Het heeft in ieder geval gezorgd voor betekenis volle en rauwe rock nummers. Lekker in de zon met een biertje erbij genieten!

Het Belgische Soulwax zorgt op TWO met hun electrohouse- en rockgroep voor een heerlijk intermezzo tussen James Blake en Radiohead. In maart kwam het achtse album van de band From Deewee uit. Een meer experimenteel album met ambient invloeden.

Check hier het volledige programma.



Share |

Gerelateerde artikelen