Nieuw album: Wolf Alice - Vision Of A Life

15 juni 2017, 17:53 | Jeroen

Wolf Alice, de populaire gitaarband uit Londen die wordt gerekend tot een van de grootste doorgebroken acts van de afgelopen jaren, heeft hun nieuwe album Vision Of A Life aangekondigd. Op 29 september verschijnt de opvolger van het succesvolle debuut My Love Is Cool uit 2015.

Een eerste kennismaking met Vision Of A Life is er meteen eentje die bijna letterlijk uit de speakers knalt, namelijk de single Yuk Foo dat nauwelijks 2 minuten duurt en waarin frontvrouw Ellie Rowsell ontsteekt in opgewonden woede.

Yuk Foo ging afgelopen week als Hottest Record in the World in première op BBC Radio 1. De track is via deze link te streamen/downloaden. De bijbehorende lyric video is hier te bekijken.

Vision Of A Life is opgenomen in Los Angeles. Hiervoor is de samenwerking aangegaan met Justin Meldal-Johnsen (Paramore, Beck, Nine Inch Nails) en Tom Elmhirst (David Bowie, Arcade Fire, Adele). Het is een heel persoonlijk album geworden en laat de enorme groei van de band horen.

Nog voordat Wolf Alice hun eerste album uitbracht, was er al een enorme buzz rond de band. De toen nog prille carrière van het viertal, dat naast Ellie bestaat uit Joff (gitaar/zang), Theo (bas) en Joel (drums/zang), raakte in een enorme stroomversnelling nadat het debuut My Love Is Cool verscheen. Binnen no time groeide de band uit tot een belangrijke must-see band en toerden ze sindsdien twee jaar lang in alle uithoeken van de wereld.

Op 3 november is Wolf Alice te zien de Melkweg in Amsterdam.



Share |

Gerelateerde artikelen