Video: Evil Empire Orchestra - Predator (Howl)

9 november 2018, 10:27 | Jeroen

Op 8 maart 2019 verschijnt Evil Empire Orchestra’s debuutalbum Start a Fire. De bijbehorende tour gaat op 15 maart van start in Willem Twee, Den Bosch (NL), gevolgd door diverse shows in Nederland, België en Zwitserland. De video bij de nieuwe single Predator (Howl) is hieronder te zien.

Na de release van Evil Empire Orchestra’s debuut-EP in het najaar van 2017 gaat het hard. De band wordt direct uitgenodigd om op te treden in De Wereld Draait Door en weet live met hun unieke cross-over van psychedelica, soul jazz en garage funk te overtuigen. Direct erna volgt een uitgebreide clubtour en bomvol festivalseizoen door België en Nederland. Het collectief speelde afgelopen festivalseizoen maar liefst 25 shows op highlight festivals als Sniester, Life I Live en Appelpop.

Onlangs reisden de Belgen af naar China voor een twee weken durende tour, waar zij met open armen werden ontvangen. Tussendoor dook de band de Amsterdamse Electric Monkey studio in voor de opnamen van hun debuutalbum Start a Fire, welke op vrijdag 8 maart verschijnt.

Evil Empire Orchestra over Start a Fire: ”Dit album is een protestsong. Start a Fire. Wat in de maatschappij broeit woedt bij ons vanbinnen. We stoken vuur onder gevestigde waarden en spelen vrijheid. Geïnspireerd door de rauwe passie en grooves uit de vorige eeuw. We roepen op tot dialoog. Via vuur en trilling. Langs oren en benen, zingen en spelen, trance en zweten. Terug naar wat dierlijk is en puur. Een ongezouten schreeuw naar wat duurzaam en recht is.”

De eerste single getiteld Predator (Howl) van het opkomende album is vanaf vandaag uit. Op 15 maart trapt Evil Empire Orchestra hun Start a Fire Tour af in Willem Twee, Den Bosch (NL), gevolgd door diverse shows in Nederland, België en Zwitserland.

Tickets voor de Start a Fire Tour zijn vanaf vandaag 10:00 verkrijgbaar.

Tourdata

09-11 ’t Beest, Goes (NL)
14-11 Closer/Dichterbij, Club Nova (BE)
07-12 Jazzpodium DJS, Dordrecht (NL)
28-12 Wintervonk, Wilrijk (BE)

Start a Fire Tour

15-03 Willem Twee, Den Bosch (NL)
16-03 Ik Zie U Graag, Mezz, Breda (NL)
22-03 Simplon, Groningen (NL)
23-03 Charlatan, Gent (BE)
25-03 Muziekgieterij, Maastricht (NL)
04-04 Podium Victorie, Alkmaar (NL)
05-04 ’t Paard, Den Haag (NL)
11-04 Exil, Zürich (CH) + Komodo
12-04 Mokka, Thun (CH)
13-04 Le Single, Biel (CH)
19-04 Hedon, Zwolle (NL)
20-04 Paradox, Tilburg (NL)



Share |

Gerelateerde artikelen