Rewire x Korzo

19 december 2018, 08:23 | Jeroen

Nieuwe audiovisuele live show van Vessel en Pedro Maia en solo concert Lucy Railton op Rewire x Korzo.

Internationaal festival voor avontuurlijke muziek Rewire en het Haagse Korzo Theater organiseren zaterdag 16 februari een nieuwe editie van de gezamenlijke concertserie Rewire x Korzo. Dit keer staat de avond in het teken van een meeslepende audiovisuele performance: elektronisch muzikant Vessel speelt, ondersteund door beeldend kunstenaar Pedro Maia, zijn nieuwe album Queen of Golden Dogs. Daarnaast presenteert Lucy Railton een soloconcert voor cello en electronica. Kaarten zijn nu verkrijgbaar via​ rewirefestival.nl/tickets

Onlangs bracht de uit Bristol afkomstige Vessel zijn veelgeprezen derde album Queen of Golden Dogs uit, waar de nadruk naast zijn herkenbare, diepe basgeluid meer op hedendaagse, klassieke instrumentatie met koor- en syntharrangementen ligt. Tijdens Rewire x Korzo transformeert Vessel dit nieuwe album tot een duizelingwekkende audiovisuele trip, bijgestaan door de Portugese videokunstenaar Pedro Maia – de enige show op Nederlandse bodem.

Lucy Railton is een centrale figuur in de hedendaagse muziekscene in London, waar ze naast haar carriere als instrumentalist, actief is als curator en organisator. Het recente solowerk van Lucy Railton, Paradise 94 uitgebracht op Modern Love dit jaar, markeert een nieuw hoofdstuk in haar langdurige betrokkenheid bij hedendaagse muziek en een historische relatie met klassiek instrumentalisme en elektroakoestische compositie. Op 16 februari presenteert Railton een solo concert voor cello en electronica.

Deze Rewire x Korzo editie vindt plaats in aanloop naar het Rewire festival, dat plaatsvindt op 29 t/m 31 maart.

—-

Rewire x Korzo
Zaterdag 16 februari 2019

Lineup: Vessel + Pedro Maia, Lucy Railton
Locatie: Korzo Theater, Prinsestraat 42, Den Haag

Open: 20:00
Aanvang: 20:30

Voorverkoop: €14 / €10 (studenten, CJP en leeftijd onder 27)
Deur: €16 / €12 (studenten, CJP en leeftijd onder 27)
Tickets zijn verkrijgbaar via de website.

Rewire x Korzo is de samenwerking tussen internationaal muziekfestival Rewire en het Haagse Korzo Theater. De organisaties hebben de handen ineen geslagen en organiseren een serie dynamische avonden waarbij nieuwe muziek centraal staat.



Share |

Gerelateerde artikelen