Single: Majestique - How U Been

10 januari 2019, 18:22 | Jeroen

Vandaag verschijnt ‘How U Been’, de gloednieuwe single van Majestique, op Dirty Soul Music. Het Nederlandse producer-duo staat bekend om hun jaren ’80 beïnvloedde dancemuziek die een tijdloze sfeer weet vast te leggen. Hun debuutalbum ‘Majestique’ (met meer dan 1,4 miljoen streams) is een uitstekend voorbeeld hiervan.

Met hun eerste nummer van 2019 gaat Majestique toch meer de pop kant op, in tegenstelling tot hun album dat doordrenkt is met synth-pop vibes. ‘How U Been’, met vocalen van nieuwkomer Miles Hi, is een feel-good elektronische popsong dat nog steeds retro 80s aanvoelt. Majestique’s oor voor een sterke melodie is weer duidelijk aanwezig en de zang komt tot leven met verfrissende groove.

Over Majestique

Rijzende uit de digitale ‘underground’ is Majestique, een Nederlands producer-duo dat halverwege de jaren tachtig is opgegroeid. Nadat ze elkaar ontmoette, ontdekten ze een gedeelde passie voor vreemde akkoorden, arpeggiators en stoffige drumcomputers. Een passie die mogelijk werd beïnvloed door artiesten als Jean Michel Jarre, Vangelis en Giorgio Moroder. Met plotselinge toegang tot een onbeperkt scala aan analoge drummachines en synthesizers, voelde het alsof een hogere macht deze jongens probeerde te vertellen dat het tijd werd om iets tijdloos te creëren in een digitaal tijdperk waarin muziek zo snel wordt geconsumeerd.Share |

Gerelateerde artikelen