Bandleider James Brown Fred Wesley in Q-Factory

25 februari 2019, 12:48 | Jeroen

Op donderdag 4 april komt Fred Wesley, één van de grondleggers van funk, voor een exclusieve Nederlandse show naar Q-Factory Amsterdam. Als bandleider van James Brown (The JB’s) en vooraanstaand lid van Parliamant-Funkadelic en Bootsy’s Rubber Band, werd hij wereldberoemd met zijn avontuurlijke spel en funky arrangementen. Met Generations keert Wesley nu terug naar zijn oude liefde voor de jazz.

Fred Wesley’s Generations is een jazztrio, verder bestaande uit het 24-jarige Italiaanse orgelwonder Leonardo Corradi en de Franse drummer Tony Match, dat internationaal veel lof heeft ontvangen. De vijfenzeventigjarige Wesley bracht hen aanvankelijk samen om hulde te brengen aan de soulvolle jazz van de legendarische organist Jimmy Smith. Sindsdien tourt het trio met enige regelmaat over de hele wereld.

Fred Wesley werkte tijdens zijn imposante carrière samen met een indrukwekkende lijst artiesten: van Maceo Parker en Ray Charles tot Lenny Kravitz, Red Hot Chili Peppers en De La Soul. Daarnaast is hij een van de meest gesampelde muzikanten ooit, met liefst een kleine 500 vermeldingen op WhoSampled.com.

Wanneer: donderdag 4 april
Tickets: € 24,15*
Deuren: 19:30 uur
Aanvang: 20:30 uur
Adres: Atlantisplein 1, 1093NE Amsterdam
Klik hier voor ticketsShare |

Gerelateerde artikelen