Single: Warhola - Sportkar

29 maart 2019, 16:14 | Jeroen

Vandaag brengt de Belgische muzikant/producer Warhola zijn nieuwe single ‘Sportkar’ uit. ‘Sportkar’ laat een elektronische productie van Warhola horen, aangevuld met de typerende weelderige zang van Oliver Symons.

De visuals voor Sportkar vertegenwoordigen het eerste deel van een drieluik aan korte films waarbij het onderwerp young loving centraal staat. De single Sportkar is de voorloper van het debuutalbum YOUNG LOVING dat staat gepland voor release in mei 2019. Volg Warhola op Facebook en Instagram

“Sportkar is een van de eerste nummers die ik voor het album heb geschreven. Het is twee jaar geleden geschreven toen ik werkte aan nieuwe muziek in Kaapstad. Vanaf het moment dat ik het nummer schreef, was ik ervan overtuigd dat dit het laatste nummer van het album moest zijn. Het voelt als een lied waar alles vredig samenkomt “. – Warhola

De visuals voor ‘Sportkar’ zijn gemaakt door regisseur Leo Van Dijl en Nicolas Karakatsanis (Director of Photography). Warhola zegt hierover: “Voor mijn debuutalbum vroegen we verschillende regisseurs om een nummer te kiezen en iets te maken over YOUNG LOVING, de titel van het album. Leo en Nicolas kozen voor Sportkar en maakten deze prachtige video. Ik moet zeggen, de eerste keer dat ik het zag, werd ik echt weggeblazen en elke keer als ik ernaar kijk, blijft de kwetsbaarheid en oprechtheid me diep raken. Ik ben Leo en Nicolas enorm dankbaar dat zij dit prachtige stuk voor mijn muziek hebben gemaakt.”

Warhola is het project van Oliver Symons, één van de mede-oprichters van de Belgische band Bazart. Symons staat bekend als een muzikaal multi-talent dat uitblinkt in het schrijven en produceren van zijn muziek van begin tot einde. Hij won met Warhola in 2014 Humo’s Rockrally en in 2016 volgde zijn debuut-EP ‘Aura’. Met deze EP mocht hij gerenommeerde blogs ‘Pigeons And Planes’ en ‘Complex’ tot zijn early fans rekenen. In 2017 brak hij door met single ‘Jewels’ en speelde hij al op o.a. Rock Werchter en Pukkelpop.



Share |

Gerelateerde artikelen