Video: Weval - Someday

29 mei 2019, 18:28 | Jeroen

Weval lost de eerste videoclip voor het in januari verschenen album The Weight. De videoclip voor Someday is gemaakt door regisseur en kunstenaar Páraic Mc Gloughlin, woonachtig in Ierland. Hij maakte al eerder een clip voor Max Cooper in dezelfde stijl.

Dit zeggen ze er zelf over

Het is nog steeds een droom om zelf ooit een videoclip te maken, maar toen we fragmenten van Páraic’s werk zagen ontstond meteen het idee om hem te vragen voor Someday.

We vinden het tof dat zijn animatie stijl volledig met de muziek verweefd. Niet eerder vonden we een goeie beeld link met onze muziek.

Na veel Skype sessies met de Ierse regisseur, die over van alles en nog wat gingen, vonden we een workflow. Páraic stuurde zo af en toe snippets van ideeën en de video vormde zich langzamerhand op de muziek, iets wat op zich vrij ongebruikelijk is bij animatie, waar veel meer planning voor nodig is, maar nu wel werkte. Als we zelf produceren zit er ook niet al te veel planning van te voren, dus voor ons wel een vertrouwde manier van werken. Voor Páraic niet per se, het was een hels karwei om aan het eind alle puzzel stukjes bij elkaar te plakken. Hij zag er verwilderd uit aan het einde van de sessies, of zelfs gesloopt. Maar blij dat hij het af heeft weten te krijgen!

Weval speelt op de volgende zomerfestivals:

Extrema Outdoor Belgium
Pukkelpop
LowlandsShare |

Gerelateerde artikelen