Nieuw album: Liquid Spirits - Years

25 november 2021, 18:48 | Jeroen

Liquid Spirits  is de band van het producers-duo Wiboud Burkens (keyboards) en Manuel Hugas (bas) in een ijzersterke synergie met zanger en tekstschrijver  Ivan ‘vAn’ Peroti.

Terwijl het album Years op 3 december uitkomt, is Liquid Spirits met de singles ‘Years’, ‘My Shade My Color’, ‘It’s Not Fair’ en ‘Someday’ ruim 1 miljoen streams op Spotify gepasseerd en komen de radio airplays op gang.

Years is een album met een eigenzinnig karakter, een verscheidenheid van invloeden uit jazz (Weather Report), world (Milton Nascimento) en hip hop (A Tribe Called Quest, Thundercat) met indie en pop invloeden en conceptueel geïnspireerd door Miles Davis: het ruwe idee is belangrijker dan de perfecte uitvoering. En zo trokken de 4 muzikanten met elkaar de studio in om songs te schrijven en op te nemen. Spontaan, niet gehinderd door details en vooral op zoek naar een nieuw verrassend geluid dat buiten de lijntjes kleurt. Experimenterend met vorm, groove, alternatieve harmonieën en tekst concepten werd in de studio een rauwe, diepe sound ontwikkeld. Veel songs werden in één keer ingespeeld om het authentieke karakter te bewaken.

Het gelaagde, spannende spel van Hugas, Burkens en Eric Hoeke (drums) in combinatie met Peroti’s maatschappij-geëngageerde teksten, eigenzinnige zangstijl, creativiteit en fantastische stem, is authentiek en wars van compromissen. 

Burkens en Hugas hebben allebei hun sporen in de internationale soul-wereld ruimschoots verdiend. Zo werkten zij samen en/of gingen op tournee met ondermeer Leon Ware (componist Marvin Gaye/Michael Jackson), Michael Franti en rapper Phonté Coleman (Little Brother). Ook schreven en produceerden zij voor meervoudig Grammy-winnares Lalah Hathaway (dochter van). Ivan Peroti is ook zanger in de band van Candy Dulfer en werkte voorheen ondermeer samen met Sven Hammond.

Liquid Spirits is:

Ivan ‘vAn’ Peroti - vocals
Wiboud Burkens - keys
Manuel Hugas – bass
Eric Hoeke – drumsShare |

Gerelateerde artikelen