De Singles - Week 41

6 oktober 2014, 13:19 | Jeroen

Palace: Bitter

‘Bitter’ is de tweede single van het Britse collectief Palace. De eerste single ‘Veins’ harkte al flink wat plays op Soundcloud en YouTube binnen en de band mocht in het voorprogramma voor Jamie T spelen. Knap gedaan! Zeker wanneer je in ogenschouw neemt dat Palace nog nooit een eigen optreden heeft gespeeld. Hun podiumdebuut als hoofdact vindt pas op 15 oktober plaatst. Deze tweede single doet het nog beter. De sfeervolle indierock van het kwartet valt blijkbaar in de smaak. Vanaf 20 oktober zal hun debuut-ep Lost In The Night verkrijgbaar zijn en zal het grote toeren beginnen. Een lakmoesproef heeft de band nog niet gehad, maar we durven toch wel van een belofte te spreken.

Nog niet overtuigd? Probeer dan ook de nieuwste release ‘I Want What You Got’ eens. Deze single kwam vandaag uit en kon ik jullie ook niet onthouden.

Pharrell: It Girl

Het talent van Pharrell om zaken in goud te veranderen doet de oud-Griekse Koning Midas zeer waarschijnlijk omdraaien in zijn mythische grafheuvel. Voor zijn laatste single It Girl (de vijfde van zijn succesalbum G I R L) slaat de populaire muzikant de handen ineen met de Japanse neopopart-kunstenaar en Superflat-stijl grondlegger Takeshi Murakami (niet te verwarren met de populaire schrijver Haruki). Dat betekent dus een hoop geflikker, felle kleuren, beelden uit de manga en anime en talloze verwijzingen naar computerspelletjes, bij voorkeur uit het 8bit tijdperk. Je moet er van houden, maar wij vinden het in ieder geval fantastisch. Of in de woorden van Pharrell te spreken: we worden er wel ‘Happy’ van…

Haley Bonar: From A Cage

Zelf heb ik nog nooit van Haley Bonar gehoord, totdat ik dit nieuwe liedje van haar afgelopen week tegen kwam. En wat een prachtig liedje is het! De Amerikaanse alt-country zangeres blijkt echter als sinds 2001 muziek te maken. Is dat even totaal langs me heen gegaan! Single ‘From A Cage’ is afkomstig van haar album Last War dat al in mei van dit jaar uitkwam maar sinds een weekje ook op Spotify te vinden is. Altijd fijn wanneer je zo’n verborgen pareltje tegen komt.

Flying Lotus Ft. Kendrick Lamar: Never Catch Me

Flying Lotus mag gezien worden als een van de meest vooruitstrevende en experimentele artiesten uit het hiphopspectrum en Kendrick Lamar is misschien wel de hardst spittende mc van het moment. Terwijl Lamar druk bezig is met de opname van een opvolger voor zijn succesalbum Good Kid, M.A.A.D. City, nam hij wel even de tijd om deze track van FlyLo in te rappen. ‘Never Catch Me’ staat op You’re Dead, de derde studioplaat van Flying Lotus en is opnieuw een intelligente mix van hiphop, jazz en breakbeat. Hiphop voor de fijnproever dus. De video is geschoten door Hiro Murai, de even zo experimentele regisseur die eerde video’s voor onder andere QOTSA, The Shins, St. Vincent, The Fray, David Guetta en Bloc Party regisseerde.

Lorde: Yellow Flicker Beat

De 17-jarige Lorde, bekend van de hit ‘Royals’ is gevraagd de soundtrack van de nieuwste film in de Hunger Games franchise te cureren. Afgelopen week kwam haar eigen single ‘Yellow Flicker Beat’ uit, die ook op deze verzameling te vinden zal zijn. De insteek van de soundtrack moet new wave zijn. Inmiddels druppelen de namen van artiesten die meewerken langzaam binnen en dan lijkt de term new wave met een flinke korrel zout genomen te moeten worden. Grace Jones, Simon LeBon (van Duran Duran), Charlie XCX, Kanye West en Diplo zouden inmiddels zijn gestrikt. Geef toe, dat is een combinatie van namen die nieuwsgierig maakt. De Soundtrack voor The Hunger Games, Mockingjay Part 1 komt begin november uit. De film met Jennifer Lawrences als Katniss Everdeen is vanaf 19 november in de Nederlandse bioscopen te zien.



Share |

Gerelateerde artikelen