De Singles - Week 48

24 november 2014, 09:23 | Jeroen

Broods: L.A.F

Met dezelfde producer als Lorde en (zeer waarschijnlijk) dezelfde mooie toekomst voor de boeg, heeft Broods niets te klagen. Het duo bestaande uit broer en zus Nott komen uit Nieuw-Zeeland en maken dromerige electropop. Bridges was al een grote hit en nu is ook de nieuwe video voor het nummer L.A.F uit. Een slimme keuze, want L.A.F is dansbaar, vrolijk en positief. Debuutalbum Evergreen verschijnt 1 december en staat vol met fragiele nummers met de gevoelige stem van Georgia Nott. Broer Caleb neemt de gitaar en de keys op zich en zingt af en toe ook mee. Met een drummer erbij maken ze de live optredens af. Luister vooral ook naar Sleep Baby Sleep die helaas niet op het debuutalbum komt, maar zeker de moeite waard is.

Hozier: From Eden

Met de hype die nog steeds gaande is rond Take Me To Church raast Hozier lekker door. Met weer een boeiende en hartverwarmende video is From Eden precies waar Hozier voor staat: indierock met een betekenis. In deze video is Hozier zelf de hoofdpersoon en speelt een vader van een gezin. Het gaat over stelen, medeleven met criminelen en wat juist is en wat niet. En dat allemaal onder een mooi en uplifting liefdesliedje. Ja, we komen niet meer van Hozier af.

Jett Rebel: Pinapple Morning

Weer zo een waar we niet meer vanaf komen en die vrolijk rondhuppelt in ons eigen landje. De flamboyante Jett Rebel gaat als een speer en zweept menig Nederlander op met zijn aanstekelijke nummers en zweterige live optredens. Pinapple Morning is zo vrolijk als de titel doet vermoeden. Waar het nummer over gaat? Over brak zijn en dan een stuk ananas eten in de ochtendzon. Jaja, heel diepzinnig hoor. Maar we houden ervan en we worden er vrolijk van.

Rhodes: Breathe

Rhodes doet het goed. Als voorprogramma van onder andere Sam Smith en een optreden op Glastonbury is de Britse singer-songwriter in trek. Niet zo gek, want nieuwe single Breathe is een prachtige ballad die rillingen over je rug bezorgen. Met nog maar twee EP’s uit heeft Rhodes zich toch al weten te bewijzen. David Rhodes kan zich plaatsen in het rijtje Sam Smith, London Grammar dankzij zijn emotionele teksten en dromerige vocals. Blijkbaar kunnen er niet genoeg singer-songwriters zijn, want ook deze doet het weer bijzonder goed.

Audio Adam: If It Takes You Home

We kunnen weer trots zijn op het talent dat ons eigen landje te bieden heeft. Het Groningse Audio Adam was al supportact van Counting Crows en Scouting For Girls en speelde in propvolle poppodia in Nederland. Nog iets tofs: de band Coldplay postte het liedje in hun muziekcarrousel, de plek waar de bandleden muziek plaatsen die ze zelf wel kunnen waarderen. Bam! Live is de band een absolute topper. Ze rocken de bühne plat. Begin 2015 komt het tweede album Moving Down The Grey Line uit. Eerste single van dat album If It Takes You Home klinkt in ieder geval al veelbelovend.



Share |

Gerelateerde artikelen