De Singles - Week 31

27 juli 2015, 11:13 | Jeroen

Pauw: Visions

Eind vorig jaar debuteerde Pauw (digitaal) met hun gelijknamige Pauw EP, om deze vervolgens begin dit jaar ook op vinyl uit te brengen. Debuutsingle Shambhala was daarvan het meest in het gehoord springende liedje, welke we in de wintermaanden wel eens op de radio voorbij hebben horen komen. Ondertussen zijn we een half jaar verder en is het tijd voor de volgende single van de Nederlandse psych-rockers die als een speer gaan (ze stonden onlangs nog in het voorprogramma van Kasabian bijvoorbeeld): Visions. Deze is afkomstig van het debuutalbum die voor oktober op stapel staat. We kunnen niet wachten, want ook dit is weer kwalitatief zeer goede muziek van eigen bodem.

Foals: Mountain At My Gates

Vorige maand verscheen in de vorm van What Went Down de eerste single van het gelijknamige nieuwe album van Foals, welke eind volgende maand verschijnt. Waar What Went Down nogal dreigend en rafeliger aan de randjes klinkt, is de nieuwe single Mountain At My Gates aanzienlijk vriendelijker voor de radio. Een beetje zoals My Number van de vorige plaat was, want daar was Inhaler de eerste single van, maar totaal niet geschikt voor de radio. Stiekem zijn die onvriendelijke liedjes beter dan de hitjes, maar dat is weer een ander verhaal. Ruim een maand voor de release kunnen we in ieder geval alvast genieten van twee nieuwe Foals liedjes, waarvan Mountain At My Gates de nieuwste is.

Noel Gallagher’s High Flying Birds: Lock All The Doors

Eind februari verscheen het tweede album Chasing Yesterday van Noel Gallagher en zijn High Flying Birds. Voorafgaand aan de release van die plaat dropte hij eind vorig jaar de single In the Heat of the Moment en begin januari Ballad of the Mighty I. Na de release van het album kwam pas in mei een derde single uit: Riverman. En net als je denkt dat dit de laatste single is, komt het nieuws dat eind augustus de nieuwe single Lock All the Doors op limited 7 inch vinyl verschijnt. Gek genoeg verschijnt dan nu wel alvast de videoclip bij het nummer, dat steevast in de live set van Gallagher zit. Het is overigens een unfinished Oasis-era song, dus mocht je het erg als Oasis vinden klinken, dan kan dat kloppen!

Protomartyr: Why Does It Shake?

De uit Detroit afkomstige rockband Protomartyr bracht met Under Color Of Official Right vorig jaar een van de beste albums van 2014 uit. De aankondiging van de derde langspeler in oktober, The Agent Intellect, kwam dan ook als een grote verrassing. Een eerste voorproefje in de vorm van Why Does It Shake? werd tegelijk met dat nieuws de wereld in geslingerd. Aan het begin van de track wordt je nog op het verkeerde been gezet, tot de gitaren vol open gegooid worden: onvervalst Protomartyr. Terug van nooit weggeweest! Donderdag 19 november aanstaande staat de band in de Rotterdamse Rotown. Gaat dat zien, gaat dat zien!

Tame Impala: The Less I Know The Better

17 juli jongstleden verscheen één van de albums waar dit jaar het meest naar werd uitgekeken: Currents van Tame Impala. Hiermee werd de band rond Kevin Parker op 3FM het Album van de Week en plots werd op de verschijningsdata The Less I Know The Better tot 3FM Megahit gebombardeerd. Het gaat Tame Impala dus redelijk voor de wind in ons land. Nadat eerder de singles Let It Happen, Cause I’m A Man, Disciples en Eventually verschenen, is het nu tijd voor één van de sterkste liedjes van de plaat. Het klinkt weer erg dansbaar en de stem van Kevin Parker is ondanks de hoogte prettig te noemen. Zeer catchy. Probeer op Lowlands maar eens stil te blijven staan bij Tame Impala.Share |

Gerelateerde artikelen