The Joy Formidable opent voor Placebo

13 oktober 2016, 14:02 | Jeroen

Dit najaar zal The Joy Formidable het voorprogramma van Placebo verzorgen op hun Europese tour. Op zaterdag 19 november staan ze in het Sportpaleis in Antwerpen en maandag 21 november in het Ziggodome in Amsterdam.

The Joy Formidable is een Welsch rock trio die als supportact op de tourposters van onder andere de Foo Fighters, The Black Keys en de enige echte Sir Paul McCartney hebben gestaan. Onze eerste kennismaking met de band was 5 jaar geleden in de Rotown. Na afloop zagen we onze kans schoon ook nog een interview af te nemen.

Inmiddels zijn ze verkast naar hartje London en brachten ze eerder dit jaar hun derde album Hitch uit. Deze plaat werd gemixt door niemand minder dan Alan Moulder (The Killers, Nine Inch Nails, The Smashing Pumpkins etc.) en is in samenwerking met Membran uitgebracht op hun eigen label. Rolling Stone Magazine beschreef de band als ‘wickedly bracing en Himalaya-huge’.

Afgelopen vrijdag is de video voor het nummer Liana in première gegaan. De video bestaat uit prachtige natuurbeelden à la Planet Eart en is samen met de EP Sleep Is Day onderdeel van een campagne om aandacht te generen voor het uitsterven van de Oerang Oetang en zijn leefgebied. Met covers van David Bowie, The Misfits en KONGOS. Beluister de single Radio Of Lips hierShare |

Gerelateerde artikelen