Toneelgroep Maastricht: Een pompstation

27 juni 2012, 14:36 | Jeroen

Toneelgroep Maastricht komt met de nieuwe voorstelling Een pompstation, wat een komisch en grimmig portret is van vier levenskrachtige vrouwen die elk op hun eigen wijze vechten voor hun vrijheid. Het stuk is te zien op de binnenplaats van de Timmerfabriek in Maastricht.

Het stuk is een stilstaande roadmovie. Ingesloten tussen een bos en een steeds verder oprukkende luchthaven. Sinds de verbreding van de startbaan is de autoweg verlegd en rijdt er geen levende ziel meer langs het pompstation. Hier wonen Madeleine en haar drie dochters. Thérèse, de oudste, is alleenstaand en zorgt voor haar geestelijk gehandicapte zoon Tuut-Tuut. Maud, de middelste, die op het punt staat te trouwen, verdeelt haar aandacht tussen verloofde en minnaar. En Doris, de jongste dochter, zit vol grootse plannen maar moet eerst zien te slagen voor haar eindexamen.

De onverwachte terugkeer van Humbert, de vader die achttien jaar geleden met de noorderzon vertrok, doet het vrouwenhuishouden schudden op zijn grondvesten.
Een pompstation is een komisch en grimmig portret van vier levenskrachtige vrouwen die elk op hun eigen wijze vechten voor hun vrijheid. Een pompstation is een coproductie met De Queeste uit Hasselt, België.

Een pompstation is te zien van 13 juni t/m 8 juli 21.00 uur. Reserveren kan via kassa@toneelgroepmaastricht.nl, meer informatie kun je vinden op www.toneelgroepmaastricht.nl.



Share |

Gerelateerde artikelen