Afscheid Aus Geidanus

7 november 2014, 09:17 | Jeroen

Artistiek leider, regisseur, acteur en auteur Aus Greidanus was ruim veertig jaar werkzaam bij zijn gezelschap Toneelgroep De Appel. De afgelopen seizoenen hebben alle acteurs een middag of avond ingevuld in het kader van De smaak van… Alleen Aus Greidanus had zijn beurt voorbij laten gaan. Om dit feestelijk af te sluiten organiseren we drie zondagmiddagen op 16, 23 en 30 november volledig samengesteld volgens de smaak van Aus.

Nadat Aus Greidanus in 1973 begon als stagiaire bij Peer Gynt, geregisseerd door Erik Vos, neemt Toneelgroep De Appel nu afscheid van hem. Aus heeft zich sterk gemaakt voor een vitaal gezelschap met een eigen signatuur en een landelijke uitstraling. Vanaf 1 januari 2015 wordt Arie de Mol artistiek leider van Toneelgroep De Appel.

Drie zondagmiddagen die inhoudelijk hetzelfde zijn met een programma vol ambitie, inspiratie, schilderen, schrijven en De Appel. Maar ook een tentoonstelling met tekeningen van Aus (vanaf 16 november in het Appeltheater) en het nieuwe Appelboek Hoe iets wordt wat het is (vanaf 1 december te koop in o.a. de Theaterwinkel in het Appeltheater). Het boek omvat de periode 2004-2014 en is geschreven door dramaturg Alain Pringels, vormgegeven door Vivienne van Leeuwen (Eindeloos) en met foto’s van met name Leo van Velzen.

Data

Appeltheater, Den Haag, aanvang 14.30 uur november zondag 16 (matinee), zondag 23 (matinee) en zondag 30 (matinee) uitverkocht.

Kaarten

€ 15/Appelvrienden € 10/CJP, studenten- en cultuurkaart, Ooievaarspas en ACT Pas € 7,50. Kaarten zijn het makkelijkst te bestellen via de website​ maar ook aan de kassa van het Appeltheater, Duinstraat 6 Den Haag, tel. 070 3502200.

Foto: Leo van Velzen



Share |

Gerelateerde artikelen