As you Like it door het NT

28 november 2014, 09:37 | Jeroen

Het Nationale Toneel speelt As you like it. Na zijn succesvolle Midzomernachtdroom regisseert Theu Boermans het ensemble van het Nationale Toneel opnieuw in een komedie van Shakespeare.

Een president wordt afgezet door zijn broer, het land bevindt zich in burgeroorlog. De afgezette president en zijn volgelingen vluchten naar het Ardenner Woud. Hier, ver weg van de beschaving in de ongeciviliseerde ruwe wildernis, proberen ze aan een betere wereld te bouwen en spelen ze ‘het onvervalste leven in de natuur’. Ook Rosalinde, de dochter van de afgezette president, vlucht met haar vriendin Celia naar het woud. Gevolgd door haar grote liefde Orlando. Maar terwijl jong en oud dacht dat het een romantische vlucht naar het platteland zou zijn, confronteert het Ardenner Woud hen vooral met het geweld van de eigen menselijke natuur. Hun vlucht uit de beschaafde wereld wordt een crashcourse in leven.

In de hardvochtige komedie As you like it spelen en oefenen mensen vol overgave met valse en echte liefde, met hun dromen, verlangens en de verloren illusies daarvan. Hun worsteling met het leven is in onze dolgedraaide samenleving heel herkenbaar.

De try-outs zijn te zien vanaf dinsdag 16 december. Daarna speelt de voorstelling tot en met 26 december in de Koninklijke Schouwburg. Waarna een tournee volgt in onder andere Amsterdam, Rotterdam, Breda en Gent. De voorstelling komt aan het einde van de tournee terug naar de Koninklijke Schouwburg van dinsdag 17 tot en met vrijdag 20 februari.

Check de website voor meer informatie.



Share |

Gerelateerde artikelen