Genesis door het NT

16 maart 2015, 12:46 | Jeroen

Tien acteurs spelen 65 hoofdrollen in Genesis van Het Nationale Toneel.

De repetities van Genesis, een vijf uur durend theaterspektakel van Het Nationale Toneel, zijn in volle gang. Inmiddels is de rolverdeling bekend. Tien acteurs spelen 65 hoofdrollen en in totaal 150 personages. De afscheidsvoorstelling van regisseur Johan Doesburg is van woensdag 15 april t/m zondag 24 mei te zien in het Haagse Zuiderstrandtheater.

Genesis

Genesis is een ruim vijf uur durende vertelling over de mens op reis. Van de hof van Eden naar het hof in Egypte. Van de val van Adam en Eva tot de glanzende carrière van Jozef als onderkoning bij de farao. Regisseur Johan Doesburg koesterde al lang de wens een voorstelling te maken op basis van het eerste Bijbelboek. Met dit bijzondere project, exclusief te zien in Den Haag, neemt hij afscheid van Het Nationale Toneel. Genesis is een locatievoorstelling inclusief maaltijd in het Zuiderstrandtheater, het nieuwe theater aan de haven van Scheveningen. Het toneelbeeld van Tom Schenk neemt het theater volledig over, van de duizend zitplaatsen blijven er nog maar 320 over. Met de tekst van Sophie Kassies en de livemuziek van Harry de Wit wordt Genesis een unieke theaterervaring.

Acteurs & speellijst

Acteurs: Reinout Scholten van Aschat, Hannah Hoekstra, Joris Smit, Antoinette Jelgersma, Esther Scheldwacht, Michel Sluysmans, Dries Vanhegen, Mohammed Azaay, Ruta van Hoof, Yannick Jozefzoon; regie: Johan Doesburg; tekst: Sophie Kassies; dramaturgie: Remco van Rijn; toneelbeeld: Tom Schenk; lichtontwerp: Jan Harm Wagner; muziek: Harry de Wit.

Speeldata: wo 15 april t/m zo 24 mei in het Zuiderstrandtheater, Den Haag. De première is zaterdag 18 april. De voorstelling duurt ruim vijf uur en heeft twee pauzes waarin een maaltijd wordt gereserveerd.



Share |

Gerelateerde artikelen