Bellevue: Uit diep blauw

10 september 2015, 15:08 | Jeroen

Theater Bellevue presenteert de Bellevue Lunchtheatervoorstelling Uit diep blauw, geschreven door Maaike Bergstra, geregisseerd door Daria Bukvić, gespeeld door Saman Amini, Keja Klaasje Kwestro en Michiel Nooter.

De voorstelling is te zien van dinsdag 22 september t/m zaterdag 17 oktober (m.u.v. zo/ma), 12.30 uur in Theater Bellevue en gaat aansluitend op een landelijke tournee. De première is op zaterdag 26 september om 12.30 uur in de Paloni Zaal.

Een geestig drama vol suspense over idealisme en opportunisme Eva, een jonge ontwerpster, kleedt zich om in de riante woning van haar ouders, waar zij haar atelier heeft. Ze wacht op haar, een stuk oudere, vriend Robbert die ondertussen omrijdt voor een fles champagne. Hij hoopt lang en uitgebreid te vieren met zijn ‘ekstertje’ dat hij zijn bedrijf in corrigerend ondergoed heeft verkocht.
Maar dan is daar opeens Sharif, Eva’s pleegbroertje en eerste vriendje. Sharif, Robbert en Eva zagen elkaar voor het laatst op een moment dat hun toekomst voorgoed veranderde. Nu is Sharif terug met een baard en principes. Eva ziet zich geconfronteerd met twee mannen die tegenovergestelde werelden vertegenwoordigen.

Het jonge schrijftalent Maaike Bergstra schreef met Uit diep blauw een geestig drama vol suspense, een scherp en spannend stuk over idealisme en opportunisme. Over hoe de blik van een ander je kan veranderen en hoe je je daaraan ontworstelt.

Regisseur Daria Bukvić maakte eerder o.a. het lovend ontvangen Nobody Home en zal vanaf seizoen 2016-2017 verbonden zijn aan het Nationale Toneel.

Check de website voor meer informatie.



Share |

Gerelateerde artikelen