ZUBB tipt: Wish you were here

13 oktober 2015, 08:30 | Jeroen

Op dinsdag 13 oktober gaat de Toneelgroep Amsterdam over Tennesse Williams in gesprek met o.a. regisseur Sam Gold, die een maand later met Glazen Speelgoed zijn Europees regiedebuut bij TA maakt. Chris Nietvelt, Eelco Smits, Gaite Jansen en Harm Duco Schut vertolken nog niet eerder getoonde scènes. Gastheer van de avond is Hans Smit.

Streetcar named desire, Cat on a hot tin roof, Suddenly, last summer… Wie is Tennessee Williams? Samen met O’Neill en Miller behoort hij tot de Grote Drie van het Amerikaanse toneel van de 20e eeuw. Volgens de New York Post ‘undoubtedly one of the most trusting, suspicious, generous, egocentric, helpless, self-reliant, fearful, courageous, absentminded, observant, modest, vain, withdrawn, gregarious, puritanical, Bohemian, angry, mild, unsure, self-confident men in the U.S.’ Klopt dit? Waarom spelen we hem nog steeds? Wat doet het centrale thema in zijn werk – hoe ons staande te houden in een wereld die zo zeer verschilt van hoe we hem wensen – vandaag nog met ons?

Wish you were here

Wish you were here is een programmaserie waarin de Toneelgroep Amsterdam de tijd neemt om in een ontspannen en gastvrije sfeer in te gaan op auteurs en thema’s die in ons repertoire een prominente plaats innemen. In gezelschap van inspirerende sprekers en nog nooit eerder gespeelde scènes wordt in seizoen 15|16 het werk van Tennessee Williams, Louis Couperus, Jonathan Littell en Hugo Claus op informele wijze in een brede culturele, maatschappelijke en politieke context geplaatst.

De titel Wish you were here maakt duidelijk dat de TGA wenst dat u er bij bent. Zowel om te luisteren, te kijken en te genieten van het programma, als bij het afsluiten van de avond wanneer we onder het genot van een hapje en een drankje met z’n allen – bezoekers, acteurs en gasten – nog een uurtje napraten.



Share |

Gerelateerde artikelen