Theatergroep Azijn: Onthand

21 oktober 2015, 18:08 | Jeroen

Stichting Theatergroep Azijn presenteert haar eerste voorstelling van seizoen Onthand. In Onthand schetst Oscarwinnaar Martin McDonagh (bekend van films als In Bruges, Six Shooter & Seven Psychopaths) een grimmige situatie waarin iedereen zowel dader als slachtoffer is.

Wraakacties worden beantwoord met wraakacties en al snel is niet meer duidelijk wie precies het slachtoffer is. Bestaat er nog rechtvaardigheid in een wereld waar iedereen voor eigen rechter speelt?

Weet jij hoeveel mensen het grappig vinden, zo’n man met één hand, die niets anders wil dan z´n hand terugkrijgen, weet je hoeveel mensen het grappig vinden om hem te verneuken gewoon omdat ze hem belachelijk vinden, omdat hij simpelweg iets terug wil dat rechtmatig het zijne is?!

Over Onthand

Zevenentwintig jaar geleden werd Carmichaels hand door een stel rednecks afgehakt en meegenomen. Sindsdien trekt hij door het land op zoek naar zijn ontbrekende hand. Wanneer Carmichael benaderd wordt door kruimeldieven Toby en Marilyn met de mededeling dat ze zijn hand hebben, lijkt zijn zoektocht eindelijk tot een eind te komen. Zodra blijkt dat Toby en Marilyn hem proberen op te lichten, besluit Carmichael hen dit betaald te zetten.

Theatergroep Azijn

Theatergroep Azijn is in de zomer van 2010 opgericht door studenten van diverse kunstvakopleidingen, zodat zij naast het curriculum van hun opleiding jaarlijks een voorstelling konden produceren. Sinds de zomer van 2013 is Theatergroep Azijn een stichting. Sindsdien zijn de voorstellingen Parasieten, Ilias, Geen paniek! en De koning sterft verschenen.

Speelinformatie:
20 en 21 november: Het Huis, Utrecht
1 en 2 december: Polanentheater, Amsterdam
9 december: Het Huis, Utrecht
Aanvangstijd: 20:30
Entree: €10,-
Kaarten zijn verkrijgbaar via de website



Share |

Gerelateerde artikelen