Wunderbaum: Stop Acting Now

10 februari 2016, 17:21 | Jeroen

Ter afsluiting van hun maatschappelijk geëngageerde project The New Forest maakte de Rotterdamse Acteursgroep Wunderbaum samen met regisseuse Mijke de Jong het docudrama Stop Acting Now.

In deze film stoppen de hoofdrolspelers met acteren en gaan ze over tot écht handelen. We volgen de verwoede pogingen van de acteurs om de wereld radicaal te veranderen.

Maartje Remmers begint een groepering genaamd ‘De Basisoptimisten’ en trekt de achterstandswijken in. Marleen Scholten opent, naar Japans voorbeeld, een Tranenbar en strijdt tegen onze stressvolle positiviteitscultuur. Matijs Jansen ontwikkelt een stadstuinier-app en gaat op zoek naar grote investeerders, terwijl Walter Bart meer heil ziet in radicale acties die het bankwezen en multinationals moeten ondermijnen. Wine Dierickx krijgt een kind en vindt dat haar beste investering in de toekomst. De verschillen in aanpak en visie zetten de groep steeds verder onder druk. Centraal staat de vraag hoe ver ons persoonlijke engagement voor de gemeenschappelijke zaak eigenlijk reikt.

Na de première van de film op het Internationaal Film Festival Rotterdam, volgt een tournee van Stop Acting Now – extended edition: de film gevolgd door een theatrale aftertalk, waarin de oudgediende acteurs openhartig terugblikken op deze woelige gebeurtenissen. Wat hebben hun engagement en idealisme nou opgeleverd? Zijn ze ooit weer gaan toneelspelen? En zijn ze überhaupt nog samen?

Credits

Van en met Wunderbaum live en op beeld
Regie film Mijke de Jong
Camera film Emo Weemhoff
Productie film Wunderbaum en Topkapi

Deze film met voorstelling gaat in première in de Rotterdamse Schouwburg op 25 februari. De avond eindigt met een spectaculaire afterparty: The New Forest Entertainment Department. Op veler verzoek zijn Wunderbaum en haar knokploeg van zelfredzame burgers terug met deze euforisch-chaotische tombola van bizarre acts, uitzinnige bandoptredens, keiharde karaoke en schandalige to-do-lijstjes voor de stad Rotterdam.

Check de website voor meer informatie



Share |

Gerelateerde artikelen