Project Solaris in de Stad

25 mei 2016, 13:23 | Jeroen

Op woensdag 8 juni gaat Project Solaris in de Stad in première. Een beeldende, muzikale locatievoorstelling van Hanneke de Jong & Jonas de Witte in samenwerking met Ostade A’dam.

In Project Solaris in de Stad versmelten live scènes in de straten van De Pijp met filmscènes op de iPod van de bezoeker. Hoofdpersoon Chris Kelvin neemt het publiek mee in haar veldonderzoek. Met experimenten probeert ze dimensies te betreden die voor de zintuigen verborgen zijn, mogelijk één waarin haar grote liefde nog leeft! Ogenschijnlijk onmogelijk, maar bekeken vanuit de kwantummechanica en met wat hersengymnastiek op z’n minst theoretisch haalbaar. Samen met Chris betreedt het publiek een wereld van grillige natuurkunde, waarin werkelijkheid en illusie om hun bestaansrecht vechten en het toeval de richting bepaalt.

Hanneke de Jong & Jonas de Witte ontwikkelen interdisciplinaire (locatie)projecten: beeldverhalen en video-installaties op het grensvlak van beeldende kunst, film, muziek en performance. Eerder was Project Solaris een groot succes op Oerol, waar de voorstelling onlosmakelijk verbonden was met het landschap. In Ostade wordt Project Solaris gepresenteerd aan het Amsterdamse publiek, in een versie toegespitst op de ogenschijnlijk eenduidige omgeving van de stad. In juni 2016 exclusief te zien in Ostade A’dam.

Woensdag 8 t/m zaterdag 11 juni 2016 16.00u en 20.30u
Regulier 15,00 euro | CJP/Student/Stadspas/65+/tm 17 jaar 13,00 euro
Ticketverkoop via de website



Share |

Gerelateerde artikelen