Obsession in Carré

9 juni 2016, 10:07 | Jeroen

Toneelgroep Amsterdam verplaatst Obsession – met Jude Law, Halina Reijn en Gijs Scholten van Aschat – wegens grote belangstelling naar Koninklijk Theater Carré.

Het ging razendsnel. In twee weken tijd zijn alle Amsterdamse voorstellingen van Obsession – die pas in juni 2017 in de Stadsschouwburg Amsterdam plaats zouden vinden – uitverkocht. De vraag naar tickets blijft echter massaal toestromen. In plaats van mensen teleur te stellen, heeft Toneelgroep Amsterdam met coproducent Holland Festival en in goed overleg met de Stadsschouwburg besloten de voorstelling naar Koninklijk Theater Carré te verplaatsen.

Ivo van Hove: Om zoveel mogelijk mensen de gelegenheid te geven om Obsession bij te wonen, hebben we ervoor gekozen om onze Stadsschouwburg tijdelijk in te ruilen voor Koninklijk Theater Carré. Hierdoor kunnen we meer dan het dubbele aantal toeschouwers de kans geven om deze bijzondere internationale productie te zien.

Obsession vertelt het verhaal van Gino (Jude Law), een aantrekkelijke zwerver en Giovanna (Halina Reijn), ongelukkig getrouwd met een wat oudere man. Tussen haar en de zwerver ontstaat een passionele verhouding. Samen smeden ze het plan om Giovanna’s man (Gijs Scholten van Aschat) te vermoorden. Het bloedstollende verhaal is opgebouwd uit korte, brutale scènes van bijzondere poëtische rauwheid. Het maakt Obsession tot een krachtig sociaal drama. Een meedogenloze visie op de onderkant van de samenleving. Een ruw stuk dat de kracht heeft van een antieke tragedie., aldus Ivo van Hove.

Ivo van Hove tekent voor de regie van de internationale coproductie met het Londense Barbican met o.a. Jude Law, Halina Reijn, Gijs Scholten van Aschat en Robert de Hoog. De scenografie is van Jan Versweyveld.

Obsession gaat op 25 april 2017 in Londen in wereldpremière en is daarna o.a. in Luxemburg, Wenen en alleen van 8 t/m 18 juni 2017 tijdens het Holland Festival in Koninklijk Theater Carré te zien.



Share |

Gerelateerde artikelen