Tegenstanders|een Requiem

13 juni 2016, 17:00 | Jeroen

In Tegenstanders|een Requiem brengen Stichting WOLF en Opera Theater Amsterdam in coproductie met Theater de Meervaart tegenstanders, oorlogsveteranen en vluchtelingen samen op het podium. Het wereldberoemde Requiem van Verdi, een stuk over troost, angst, woede en hoop, vormt de kern van de voorstelling.

Tegenstanders|een Requiem gaat over wat je doet voor de veiligheid van jezelf, je
gezin en je land.

Een beladen onderwerp, met een bijzondere spelersgroep: Niet enkel vluchtelingen, maar juist tegenstanders in het vluchtelingendebat krijgen een stem. De groep wordt ondersteund met oorlogsveteranen; mensen die hun eigen leven in de waagschaal hebben gelegd voor onze veiligheid, maar ook voor die van mensen uit landen waar Nederland nu vluchtelingen uit opvangt. Samen vertellen en zingen zij openhartig over hun zorgen, angsten en
verlangens.

Met Tegenstanders|een Requiem geven Stichting WOLF en Opera Theater Amsterdam het gevoel van onbehagen en weerstand van de zogenaamde tegenstander een menselijke plek in het vluchtelingendebat. Dit doen ze door de meeslepende muziek van een componist tegebruiken die als geen ander het volk begreep en hen een stem wist te geven. Theater vanuit de onderbuik met muziek uit het hart.

Speellijst:

15 september, 20.30 uur (try out) Theater de Meervaart, Amsterdam
16 september, 20.30 uur (première) Theater de Meervaart, Amsterdam
17 september, 20.30 uur Theater de Meervaart, Amsterdam
18 september, 16.00 uur Theater de Meervaart, Amsterdam
Kaarten zijn te bestellen via www.meervaart.nl
Opera Theater Amsterdam stond eerder in Theater de Meervaart met de voorstelling
Wolven.
EINDE BERICHT —————————



Share |

Gerelateerde artikelen