Tip: Song from Far Away

16 augustus 2016, 16:54 | Jeroen

De gevierde Britse toneelschrijver Simon Stephens schreef Song from Far Away speciaal voor Eelco Smits. De monoloog in regie van Ivo van Hove ging in première op het theaterfestival van São Paulo en werd afgelopen seizoen lovend ontvangen in Amsterdam, Londen en Galway, waar Smits wekenlang voor uitverkochte zalen speelde. Song from Far Away is van 23 t/m 27 augustus – met Engelse boventiteling – terug in de Stadsschouwburg Amsterdam.

Synopsis

Een jonge bankier wordt geconfronteerd met zijn verleden als hij vanuit New York wegens het onverwachte overlijden van zijn jongere broer terugkeert naar zijn geboorteplaats Amsterdam. Van alles en iedereen is hij vervreemd: van de stad waar hij ooit woonde, van zijn familie, van zijn vroegere geliefde. In de aanloop naar de begrafenis begint hij brieven te schrijven aan zijn dode broer, afwisselend weemoedig, cynisch, opstandig of gelaten van toon. Een monoloog als een rouwproces.

Simon Stephens

Simon Stephens is één van de meest talentvolle schrijvers van zijn generatie. Stephens’ toneelteksten zijn vaak brutale familieportretten, maar hebben ook een lyrische en optimistische toon die hem een volstrekt eigen plaats geven in de hedendaagse Engelse toneelliteratuur. Het onderzoek naar wat een thuis inhoudt, beschouwt Stephens als het centrale thema in zijn oeuvre. Wat betekent het om een thuis achter te laten? Is het mogelijk om er ooit naar terug te keren? Deze vragen lopen als een rode draad door Song from Far Away.

speellijst 16|17

di 23 aug 20:00 stadsschouwburg amsterdam
wo 24 aug 20:00 stadsschouwburg amsterdam
do 25 aug 20:00 stadsschouwburg amsterdam
vr 26 aug 20:00 stadsschouwburg amsterdam
za 27 aug 20:00 stadsschouwburg amsterdam

Check hier voor info en tickets.



Share |

Gerelateerde artikelen