Kijken in de keuken

23 september 2016, 15:02 | Jeroen

Zaterdag 30 september is de aftrap van Kijken in de keuken, een zevendelige reeks unieke en eenmalige voorstellingen. Een gloednieuw theaterconcept van en met Piepschuim, door grootheden uit het theatervak live voor de ogen van het publiek geregisseerd.

Vanuit de rode pluche stoel krijgt het publiek een kijkje achter de schermen. Zo is zij getuige van wat er normaal gesproken alleen achter gesloten (theater)deuren plaatsvindt. Een theaterervaring die de blik op theater voorgoed verandert.

Piepschuim

Soms zou je stiekem willen kijken in de keuken van je favoriete restaurant. Hoe stuurt een chef zijn mensen aan en wat zijn de geheimen van een topgerecht? Piepschuim leert je niet hoe je moet koken, maar biedt een kijkje in de keuken van theatermaken. Hoe dat werkt? Piepschuim wordt door een gastregisseur live geregisseerd, op het podium, voor de ogen van het publiek. En wat voor regisseurs! Grootheden uit het theatervak, zoals Tineke Schouten, Peter de Baan (o.a. bekend van het tv-programma De vloer op) of Willem van Baarsen (De Wereldband). Een avond lang wordt er gewerkt aan spel, muziek, humor, mime, dans of een combinatie hiervan. En het publiek mag mee beslissen: wat wordt beter, en wat niet? Het publiek voelt zich voor een avond regisseur en kijkt mee met de kok, die met de billen bloot gaat. Theater als snelkookpan. Muzikaal cabaret over angst en liefde en niets daar tussenin. Enkel gezelligheid misschien.

Piepschuim bestaat uit Neerlandicus/taalfilosoof Cor Burger, bassist/basgitarist Jacco Westeneng en saxofonist Robbert Koekoek. Hun eerste voorstelling speelden zij in de finale van het Gelders Singersongwriterfestival in 2001. De jaren daarna waren zij te zien bij muziek- theater- en cabaretwedstrijden (Nederpopprijs, Camaretten), allerhande festivals (Oerol, Boulevard, Mundial) en als voorprogramma (De Kift, Stuurbaard Bakkebaard). In 2010 nam Senf Theaterpartners Piepschuim op in zijn stal en gingen de heren voor het eerst op tournee. Sindsdien treedt Piepschuim ruim 120 keer per jaar op in heel Nederland. Na succesvolle try-outs op Oerol in juni 2016 gaat in december 2016 Zo doen we dat hier in première. Een muzikaal en energiek programma over grote thema’s en kleine problemen.

Speellijst

vr 30 sept. Podium Hoge Woerd, Utrecht – gastregisseur Tineke Schouten
za 01 okt. Theater Hofpoort, Coevorden – gastregisseur Peter de Baan
za 08 okt. Theater de Koornbeurs, Franeker – gastregisseur Rinse Rotsma
wo 19 okt. Theater De Leest, Waalwijk – gastregisseur Tineke Schouten
za 22 okt. Theater De Bussel, Oosterhout – gastregisseur Silvester Zwanenveld
za 12 nov. Het Park, Hoorn – gastregisseur n.t.b.
wo 23 nov. Theater De Boerderij, Huizen – gastregisseur Willem van Baarsen

Speelperiode 30 september t/m 23 november 2016
Meer informatie check de website



Share |

Gerelateerde artikelen