De Appel speelt Hamlet

28 september 2016, 10:56 | Jeroen

Van woensdag 9 tot en met zondag 27 november speelt Toneelgroep De Appel Hamlet van William Shakespeare, regie David Geysen, in de grote zaal van het Appeltheater.

Hamlet kort

De oude koning Hamlet is dood, zijn broer Claudius trouwt twee maanden na de begrafenis met diens vrouw Gertrude. Haar zoon, Hamlet, de prins van Denemarken, komt rouwend op de bruiloft maar voor verdriet is geen plaats op een feest. Als Hamlet vervolgens verneemt dat de kersverse bruidegom Claudius zijn broer heeft vermoord, zweert hij wraak. Toch twijfelt hij: was de geest die hem de moord op zijn vader influisterde misschien bedrog? Hij besluit zich gek te gedragen om de waarheid te achterhalen.

Een politieke moord, een onmogelijke liefde, het verschil tussen wraak en recht, gespeelde waanzin als teken van gezond verstand… Dit zijn maar een paar van de ‘arrows of outrageous fortune’ [‘de pijlen van ons afschuwelijk lot’] waarmee Hamlet te maken krijgt in zijn bestaan als prins, minnaar, zoon en mens…

David Geysen: Ik wil in Hamlet verschillende stijlen, tradities en disciplines combineren tot een groots theaterfeest. Klassieke elementen, de mooie tekst van Shakespeare, de circuspiste van het Appeltheater en het rock and roll gehalte van beeldend geluidstheater. Het wordt een theatrale explosie zoals we dat van De Appel gewend zijn. Ruig, rauw, poëtisch en feestelijk.

Van William Shakespeare vertaling/dramaturgie Alain Pringels regie/bewerking David Geysen

Muziek Carl Beukman decor Guus van Geffen

Spel Isabella Chapel, Beaudil Elzenga, David Geysen (Hamlet), Fahd Larhzaoui, Judith Linssen, Hugo Maerten, Lester van Olffen, Bob Schwarze en Iwan Walhain

Speellijst Hamlet

Aanvang 20.15 uur, grote zaal Appeltheater
november wo 9, do 10, vr 11, za 12, zo 13 (14.30 uur en 20.15 uur), di 15, wo 16, vr 18, za 19, zo 20 (14.30 uur en 20.15 uur), di 22, wo 23, do 24, vr 25, za 26 (14.30 uur), zo 27 (14.30 uur), di 29 (succesoptie) en wo 30 (succesoptie)

Randprogramma bij Hamlet

Op weg naar Hamlet I
Een zaterdagmiddag waarin wij u meenemen naar de wereld van Hamlet en Shakespeare. Met o.a. een openbare repetitie o.l.v. regisseur David Geysen, maar wellicht ook een Pubquiz.
zaterdag 8 oktober om 14.30 uur (kaarten vanaf € 7,50)

Op weg naar Hamlet II
Een avond – samengesteld door dramaturg Alain Pringels, acteur Iwan Walhain en regisseur/acteur David Geysen – met als thema ‘Het leven van Shakespeare op een luchtige en komische manier’, met o.a. gesprekken met de makers en een aantal sketches. Van de biografie van Shakespeare een grappige vertelling maken… Stofferen met monologen en sonnetten uit zijn werk. Hoogtepunt van deze avond: de sketch van Rowan Atkinson en Hugh Laurie tussen William Shakespeare en zijn theaterdirecteur over Hamlet.
vrijdag 14 oktober om 20.15 uur (kaarten vanaf € 7,50)

Op weg naar Hamlet III
Deze avond bestaat uit een preview van de voorstelling Hamlet, een inleiding en een Shakespeare voorstelling, Lady M of Lost in Denmark, van theatermaakster Annemarie de Bruijn.
vrijdag 28 oktober om 20.15 uur (kaarten vanaf € 7,50)

Eten bij Hamlet

Voorafgaand aan de avondvoorstellingen om 18.30 uur serveren we een Deens buffet voor € 17,50 per persoon. Reserveren via de website.

Kaarten

De makkelijkste manier om kaarten te bestellen is via de website, maar u kunt ook kaarten bestellen via de Appelkassa 070 3502200 (dinsdag t/m vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur).



Share |

Gerelateerde artikelen