La voix humaine terug

28 september 2016, 12:34 | Jeroen

Deze ontroerende monoloog ging in 2009 in première en was nadien o.a. in New York, Sint-Petersburg, Toronto, Dublin, Douai, Maribor, Sydney, Wuzhen, Barcelona en Hong Kong te zien. La voix humaine gaat dit seizoen op tournee door Nederland.

Zelfdestructief

In de voorstelling belt een vrouw (Halina Reijn) voor de laatste keer met haar ex-geliefde in een ultieme poging de breuk tussen hen ongedaan te maken. De vrouw probeert vergeefs de lijn open te houden: eerst nog optimistisch en vanuit ontkenning, later wanhopiger en zelfdestructief. Stilaan groeit het besef dat de minnaar voorgoed voor een ander heeft gekozen en ze voortaan op zichzelf is aangewezen.

Herkenbaar en toegankelijk

In Halina Reijn vond Van Hove de uitgelezen actrice om de complexe gevoelswereld van de vrouw tot leven te wekken. Ze treedt in de voetsporen van illustere voorgangers: Simone Signoret, Ingrid Bergman, Liv Ullmann en vele anderen. Deze uitdaging maakte haar doodsbang en nieuwsgierig tegelijk: ‘De tekst bleek zo herkenbaar en toegankelijk dat ik vanaf de eerste repetitiedag werd meegezogen in het verhaal van deze vrouw. Veel leek uit mijn eigen leven te zijn gegrepen. Het is niet alleen een liefdesverhaal maar vooral een wanhopige schreeuw om bestaansrecht.’

Check hier de speellijst.

Foto © Jan Versweyveld



Share |

Gerelateerde artikelen