Troje Trilogie

11 oktober 2016, 18:02 | Jeroen

Donderdag 20 oktober 2016 om 19.30 uur vindt de première plaats van de Troje Trilogie van Koos Terpstra in de Toneelschuur Haarlem.

Na 22 jaar is Troje Trilogie, het prijswinnend toneelstuk van Koos Terpstra opnieuw in het theater te zien. Ditmaal in regie van Paul Knieriem met Oda Spelbos, Loek Peters, Janneke Remmers, George Tobal en Keja Klaasje Kwestro. De voorstelling is te zien van 15 oktober tot en met 15 december 2016 in theaters in het land.

Noodlot, goden en eerzucht

In de Troje Trilogie wordt in koortsachtig tempo de mythe van de Trojaanse Oorlog verteld, niet als een episch verhaal over noodlot, goden en eerzucht, maar als menselijk verhaal over een vrouw die moet kampen met overspel, verlies van kinderen en verraad.

De Troje Trilogie gaat over drang tot overleven. Centrale figuur is Andromache, de vrouw van de Trojaanse leider Hector. In drie delen volgt het publiek haar leven en hoe dat getekend is door de oorlog. Drie stukken over drie dramatische sleutelmomenten. Niet in chronologische volgorde, maar als een reis terug in de tijd, van gevolg naar oorzaak. Het publiek ziet hierdoor de dramatische gevolgen van beslissingen die nog genomen moeten worden.

CREDITS

Troje Trilogie is een voorstelling van Toneelschuur Producties
tekst Koos Terpstra regie Paul Knieriem met Keja Klaasje Kwestro, Loek Peters, Janneke Remmers, Oda Spelbos, George Tobal decor Wikke van Houwelingen en Marloes van der Hoek licht Coen Schut kostuums Jorine van Beek foto Annaleen Louwes

SPEELPERIODE

première: 20 oktober 2016, Toneelschuur, Haarlem
tournee: 15 oktober t/m 15 december 2016 (klik hier)
Meer informatie: Website



Share |

Gerelateerde artikelen