Lord of Flies

25 oktober 2016, 08:51 | Jeroen

Gebaseerd op de wereldberoemde roman van William Golding maakt Noël Fischer een rauw theateravontuur voor jongeren: Lord of the Flies (12+).

Als enige overlevenden na een vliegtuigongeluk wacht een groep schooljongens op redding op een onbewoond eiland. Vrijheid en avontuur lonken. _Lord of the Flies gaat over een groep jongens die razendsnel volwassen moet worden tegen de achtergrond van een oorlog, en daar hopeloos in faalt._

Synopsis

Lord of the Flies is een rauw verhaal over een groep jongens die razendsnel volwassen moet worden tegen de achtergrond van een oorlog, en daar hopeloos in faalt. Een schokkende en ontroerende survivaltrip over vriendschap, compassie en het recht van de sterkste. Als enige overlevenden na een vliegtuigongeluk wacht een groep schooljongens op redding op een onbewoond eiland. Afgesloten van de buitenwereld en zonder volwassenen zijn ze teruggeworpen op zichzelf. De jongens verliezen langzaam hun grip op de werkelijkheid en in de onderlinge oorlog die volgt sneuvelt alle onschuld.

William Golding

In zijn wereldberoemde roman Lord of the Flies pelt William Golding alle normen en waarden af en valt de beschaving weg. Wat gebeurt er als mensen hun primaire driften laten gelden en angst regeert? Lord of the Flies is de eerste voorstelling, in een muzikale en energieke ‘coming of age’ – reeks voor jongeren. Verhalen over kantelpunten, grote gebeurtenissen die je horizon verbreden en die je dwingen om stelling te nemen.

Doelgroep

Na het succes van In mijn hoofd ben ik een dun meisje komt Noël Fischer nu met Lord of the Flies. Het is de eerste voorstelling in de muzikale en energieke reeks ‘Coming of Age’- projecten voor jongeren. Met deze nieuwe programmalijn wil NTjong de komende jaren een veelal ‘vergeten’ doelgroep jongeren (tussen 12 en 18 jaar) duurzaam aan zich verbinden.

Credits

met Steef de Bot, Enzo Coenen, Jim Deddes, Yannick Jozefzoon, Phi Nguyen, Sander Plukaard, Bram Suijker, Steef Verheijen en Mattias van de Vijver
regie Noël Fischer In de bewerking van Nigel Williams naar de roman van William Golding Vertaling Jibbe Willems Componist Paul Koek, Ton van der Meer
coproductie Het Nationale Toneel en NTjong in co-productie met muziektheaterensemble de Veenfabriek

Speellijst

Première zaterdag 11 maart 2017, De Nieuwe Regentes Den Haag
tournee 9 maart 2017 t/m 21 april 2017 exclusief in 6 steden.

Het Nationale Toneel en NTjong in coproductie met muziektheaterensemble de Veenfabriek. Vanaf maart exclusief te zien in Den Haag, Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Groningen en Leiden.



Share |

Gerelateerde artikelen