De Warme Winkel speelt De Warme Winkel

15 november 2016, 12:27 | Jeroen

In De Warme Winkel creëert De Warme Winkel de ultieme versie van haar eigen wereld. Onnavolgbaar, poëtisch en doordrenkt van humor zetten zij de stijlmiddelen die de afgelopen jaren verfijnd zijn om in een spetterende en urgente apotheose, een sluitstuk in haar oeuvre; geen zwanenzang, maar een magnum opus.

De Warme Winkel heeft altijd vol bewondering gekeken naar, en zich laten inspireren door, iconische voorstellingen van illustere collegae – de Volksbühne, Castellucci, Pina Bausch e.v.a. Met de warme winkel wil De Warme Winkel zich expliciet meten met deze groten. Wat kenmerkt de fameuze canon? Wat onderscheidt hen van de middelmaat? En hoe komen wij daaroverheen? In een never ending search naar authenticiteit in een periode waarin cultuur eenvormig entertainment lijkt te worden creëert De Warme Winkel nu een even uniek als herkenbaar universum in de warme winkel. ‘

Intellectueel eigendomsrecht

Wat en wanneer is iets van jou en wanneer is iets plagiaat, vroegen de makers van De Warme Winkel zich af. Naar aanleiding van dit vraagstuk ontstaat er vanuit het oogpunt van de acteurs een heftige discussie rondom intellectueel eigendomsrecht, de hang naar vernieuwing en de verhouding tot de kunstgeschiedenis. Dan, als het debat tot een explosief hoogtepunt stijgt, doven de zaallichten en wordt er bloedserieus en zonder ironie het beroemde Café Müller van Pina Bausch gedanst.

De Warme Winkel speelt De Warme Winkel is te zien op dinsdag 13 december om 20.15 uur in de Grote Zaal van de Koninklijke Schouwburg.

Check hier voor kaarten en meer informatie.



Share |

Gerelateerde artikelen