Reprise Kings of War jr.

16 februari 2017, 21:15 | Jeroen

Na een reeks in april 2016 wordt de TA-juniorproductie Kings of war jr. in aanloop naar de verkiezingen hernomen in de Stadsschouwburg Amsterdam. Op 28 februari wordt de voorstelling drie keer gespeeld, twee schoolvoorstellingen en ’s avonds voor gemêleerd publiek. Hiervoor zijn ook politici uitgenodigd.

De jongeren hebben de toekomst. Kijkend naar Nederland vragen zij zich af: voelen wij ons nog verbonden met onze leiders? Of is het tijd voor een frisse wind? In Kings of war jr. verkennen 24 spelers samen met het publiek de arena van de macht. Ze stellen zichzelf en het publiek daarbij de vraag: welke eigenschappen heeft de perfecte leider? Wie heeft het recht om te beslissen? En waar ligt de grens?

Geïnspireerd door Shakespeares koningsdrama’s Henry V (1599), Henry VI (1591) en Richard III (1592) gidsen de spelers hun publiek door een avontuurlijk spel over macht, leiderschap en verantwoordelijkheid. Dat de beste moge winnen!

TA-junior bestaat al meer dan tien jaar. Onder begeleiding van professionals repeteren en spelen Amsterdamse jongeren bewerkingen van TA-producties voor jong en oud. Voor velen van hen is het een ervaring voor het leven.

Check hier de speellijst.



Share |

Gerelateerde artikelen