Recensie: Welkom in Partizanië

13 mei 2017, 11:33 | Linda

De Partizanen beginnen met een disclaimer: “Jullie gaan ongetwijfeld naar verbanden zoeken. Die zijn er niet.” Cabaretduo Merijn Scholten en Thomas Gast springen met Welkom in Partizanië inderdaad van sketch naar sketch. Willekeurig, maar niet doelloos.

Vooral de eerste helft van de voorstelling is sterk. Na het item over genderidentiteit wordt de show wat platter, maar tot die tijd is er een goede mix van jolige humor, muziek en sketches met iets meer diepgang.

Sterk uitvergroot

Scholten en Gast zijn ijzersterk in het uitvergroten van emoties en hun dodelijk serieuze benadering van banale onderwerpen. Vaak spelen ze daarbij typetjes die echt spot on zijn zoals de baristaboer of de polariserende politicus. Het publiek geniet hoordbaar van het emotionele gesprek over een te laat bezorgd pakketje (eerder bij DWDD) en van hoe absurd het is wanneer de verkooptechnieken van autohandelaren worden toegepast op een product van een iets andere orde van grootte.

Deuntjes

De avond start met zang en in totaal kent de voorstelling zo’n 5 nummers. Naar diepere lagen of verborgen boodschappen hoef je niet te zoeken. Het zijn niet de liedteksten of melodieën, maar de typetjes die het zingen of juist de technieken die gebruikt worden. Hoe vaak stond er eerder een cabaretier met een loopstation over shoppen te zingen en wie rapt er over hoe zwaar het is voor de cabaretier om zo vaak saté te moeten eten?

Sinds de Partizanen huiscabaretiers van De Wereld Draait Door zijn, zullen de zalen wel wat voller zitten. Terecht als je op zoek bent naar een avondje lekker lollig entertainment met af en toe een wijze les dat niet iedere jerrycan een partij-ideoloog is. Welkom in Partizanië is verfrissend simpel met veel absurditeit.

De Partizanen toeren met deze voorstelling nog tot eind januari 2018 door Nederland.Share |

Gerelateerde artikelen