Het Nationale Theater seizoen 2017-2018

30 juni 2017, 17:01 | Jeroen

Wit versus zwart, ingezetene versus nieuwkomer, man versus vrouw, hetero versus LGBT.

Nu steeds meer mensen zich ontworteld voelen doordat de wereld om hen heen razendsnel verandert, of door oorlog of economische omstandigheden daadwerkelijk ontworteld zijn, wordt het vraagstuk van de identiteit steeds explosiever. Wat maakt ‘ik’ tot ik, ‘wij’ tot wij en ‘de ander’ tot de ander? En hoe gaan we met die ander en ‘het andere’ om? In theaterseizoen 2017-2018 zijn dat leidende vragen bij de producties van Het Nationale Theater.

Het Nationale Theater maakt met een groot acteursensemble theater voor jong en oud, door gevierde regisseurs en aanstormend talent. Seizoen 2017-2018 is het eerste volledige seizoen waarin de gebundelde krachten van Het Nationale Theater zichtbaar worden.

Het verzamelde werk van William Shakespeare (ingekort)
Na een serie inspeelvoorstellingen in seizoen 2016-2017 in Den Haag gaat Het verzamelde werk van William Shakespeare (ingekort) in september 2017 in première in de Koninklijke Schouwburg. Aansluitend volgt een tournee door het land. In regie van Theu Boermans brengen Jappe Claes, Vincent Linthorst en Bram Suijker deze razendsnelle komedie in de allerbeste slapstick-traditie, waarop in één avond alle stukken van Shakespeare aan bod komen.

Premières 7, 8 & 9 september 2017, tournee t/m november 2017

The Nation coproductie Holland Festival
Regisseur Eric de Vroedt werkt een jaar lang aan de zesdelige theaterthriller The Nation over de op hol geslagen Nederlandse multiculturele samenleving. Wat is er gebeurd met de elfjarige Ismaël uit de Schilderswijk? Politieagenten, jihadisten, ondernemers, politici, gutmenschen, journalisten – iedereen bezit een stukje van de puzzel. In juni 2017 gingen de eerste drie delen met succes in première op het Holland Festival. Vanaf november zijn alle zes de afleveringen achter elkaar te zien als vijf uur durende marathonvoorstelling in de grotere schouwburgen in het land. Met Saman Amini, Mark Rietman, Romana Vrede e.a.

Première 5 november 2017, tournee t/m januari 2018

Check hier het volledige aanbod.



Share |

Gerelateerde artikelen