Toneelgroep BAM! speelt Shopping/F*cking

20 oktober 2017, 18:14 | Jeroen

Het Amsterdamse theatergezelschap Toneelgroep BAM! speelt Shopping/F*cking. Een bewerking van Mark Ravenhills Shopping and Fucking. De voorstelling is de eerste voorstelling van Toneelgroep BAM! in het seizoen 2017/18. De voorstellingspremière vindt plaats op 5 november in het Amsterdams Theaterhuis te Amsterdam.

Shopping/F*cking

Een wereld waarin alles, maar dan ook echt alles, te koop is. Een wereld waarin men consumeert vanuit een leegte, vanuit een drang om te bezitten – en hoe meer men bezit, hoe leger men zich voelt. Een wereld gericht op direct genot – meer, meer, meer en bigger, better, faster. Een gefragmenteerde wereld die razendsnel alle kanten op draait en zoveel keuzemogelijkheden biedt dat het onmogelijk is om ergens houvast te vinden.

Laten we het een fictieve wereld noemen – een absurde dystopie – die toevallig heel erg op onze echte wereld lijkt.

In deze wereld proberen Mark, Gary, Lulu, Brian en Robbie hun plek te bemachtigen. Ze proberen in contact te staan – met zichzelf, met elkaar en de wereld om hen heen. Hoe? Door te kopen. Ze kopen kleding die ze niet nodig hebben en waarschijnlijk nooit zullen dragen. Ze huren een luxe penthouse dat ze eigenlijk niet kunnen betalen. Ze kopen drugs.

Eten kopen ze niet, dat stelen ze gewoon. Ze kopen elkaar, en verkopen elkaar weer door. Ze kopen de liefde van wildvreemden, en betalen daarvoor met xtc-pillen. Ze kopen een nieuwe familie, want de oude was aan vervanging toe. Ze kopen diepgaande gesprekken en mooie herinneringen. Ze kopen wijsheid en zingeving. Ze kopen geluk – een f*cking sh*tload aan geluk.

Speellijst

5 november, 20:30 – Het Amsterdams Theaterhuis
9 november, 20:30 – Het Amsterdams Theaterhuis
10 november, 20:30 – Het Amsterdams Theaterhuis
11 november, 20:30 – Het Amsterdams Theaterhuis
12 november, 20:30 – Het Amsterdams Theaterhuis

Reserveren via de website

Toneelgroep BAM!

Toneelgroep BAM! is een groep jonge, gedreven Amsterdamse acteurs die voornamelijk als doel hebben het repertoiretoneel te ontdoen van haar stoffige imago en aantrekkelijk te maken voor jongeren. Deze ‘theaterjunkies’ streven vooral het creëren van radicale repertoirevoorstellingen na die qua vorm en inhoud kunnen wedijveren met de populaire cultuuruitingen van Hollywood, MTV en gaming.Share |

Gerelateerde artikelen