Sign of the Times

8 november 2017, 17:55 | Jeroen

Op maandag 29 januari trappen Toneelgroep Amsterdam, De Balie en Stadsschouwburg Amsterdam de nieuwe reeks Sign of the Times af met Femke Halsema en Thierry Baudet.

Sign of the Times onderzoekt in vier edities via de kunsten hét maatschappelijke thema van vandaag: identiteit. Wanneer is identiteit een verbindende factor en wanneer sluit het mensen uit en drijft het groepen verder uit elkaar? In de eerste aflevering gaat Sign of the Times aan de hand van spraakmakende (theater)teksten uit de geschiedenis, gebracht door de acteurs van Toneelgroep Amsterdam, met Halsema en Baudet in gesprek over de inzet van identiteit en nationalisme in de politiek. Wat is hun antwoord op het huidige gepolariseerde politieke klimaat? Is identiteitspolitiek een gevaar of een zegen?

Na de aftrap door Halsema en Baudet op 29 januari, richt Sign of the Times de schijnwerpers op seksuele identiteit op 1 maart. Op 10 mei onderzoeken we koloniale identiteit, samen met de wereldberoemde schrijver Kamel Daoud, wiens nieuwste boek in mei verschijnt.

Deze drie programma’s vormen de opmaat naar het laatste programma, op 2 juni. Dit programma, een ‘collagevoorstelling’ van Toneelgroep Amsterdam onder regie van Ivo van Hove, is onderdeel van de tweede editie van het Forum on European Culture (georganiseerd door De Balie & DutchCulture). Tijdens het Forum verkennen toonaangevende kunstenaars en denkers van over de hele wereld de kracht van kunst en cultuur voor de Europese identiteit en denken ze na over de toekomst van Europa.

Klik hier voor meer informatie.



Share |

Gerelateerde artikelen