Geluk door de toneelschuurproducties

9 november 2017, 17:18 | Jeroen

Regisseur Nina Spijkers (Don Carlos, Ivanov) maakt samen met een club jonge muzikale acteurs een aanstekelijke muziektheatervoorstelling over onze hedendaagse obsessie voor geluk.

Geluk gaat op donderdag 8 februari in première in de Toneelschuur in Haarlem en is van 3 februari tot en met 24 maart te zien in de Nederlandse theaters.

Met Linde van den Heuvel, Victor IJdens, Sander Plukaard en Tessa Jonge Poerink.

Samen met de druk om gelukkig te zijn, groeit ook de berg aan mogelijkheden om dit geluk te bereiken: Van therapie tot stilteretraite, van komkommerwater tot mindfulness, het geluk ligt voor het grijpen. Je moet wel een enorme stumperd zijn om zelfs in deze tijd van eindeloze mogelijkheden ongelukkig te zijn. Tegelijk groeit het aantal jonge mensen met paniek of angststoornissen, depressies en burn-outs. De ‘happy few” etaleren hun geluk op social media en de rest van ons doet daar alsof. We lijden aan een collectieve geluksobsessie.

NINA SPIJKERS OVER GELUK

“Dit wordt een vrolijke en energieke muziektheatervoorstelling, een aanklacht tegen onze obsessie voor geluk. Op een geestige manier gaan wij samen met het publiek op zoek naar wat geluk nou eigenlijk is. En of het wellicht wel meer binnen bereik ligt op het moment dat we stoppen het geluk zo krampachtig te forceren.”

Meer informatie op de websiteShare |

Gerelateerde artikelen