IFFR: Dansworkshop van choreograaf Nina McNeely

24 januari 2019, 21:10 | Jeroen

Climax is onmiskenbaar een film uit de koker van diabolicus cinematograficus Gaspar Noé. Met zijn stroboscooplichten, intense acid-kleurenpalet en plotselinge energie-uitbarstingen is dit een ware vintage Noé.

Maar de toon voor de film wordt gezet door een wilde, tien minuten durende dansscène – de energie die daaruit overstroomt is het onversneden werk van choreograaf Nina McNeely. Een indrukwekkend staaltje vakmanschap als je bedenkt dat McNeely die scène in slechts 24 uur in elkaar zette, met dansers die elkaar daarvoor nog niet kenden.

De genre-overschrijdende danser, choreograaf en kunstenaar McNeely begon haar carrière als danseres in de underground-clubscene van Los Angeles. Inmiddels maakt ze al enige jaren naam als choreograaf voor videoclips voor artiesten als Björk, Rihanna en Pharrell Williams. Aangezien ze ook zelf regisseert en animaties maakt, heeft ze als choreograaf een scherp oog voor hoe de bewegingen die ze bedenkt op beeld overkomen. In deze talk gevolgd door een exclusieve dans- en choreografieworkshop neemt ze je mee in haar proces. De talk is gratis te bezoeken, voor deelname aan de dansworkshop zijn tickets nodig. Enige danservaring vereist.

Zaterdag 26 jan, 14:00-17:00, Doelen Studio. Check de website voor meer informatie en tickets.



Share |

Gerelateerde artikelen